Sport

Rangadót nyert az Alba Fehérvár

Nagy csatában, mindvégig kiélezett küzdelemben győzte le az Alba Fehérvár az Atomerőmű csapatát.

A tabellát vezető, két élgárda egy hónapja, a 6. fordulóban már találkozott egymással, akkor az ASE 71-68-ra győzte le az Albát Pakson. Ráadásul akkor szinte az utolsó pillanatokban fordította a maga javára a meccset az Atom. „Pakson is volt esélyünk nyerni, de nem foglalkozunk már azzal a találkozóval, hiszen minden mérkőzés más.” – mondta Dzunics Braniszlav a hazaiak mestere a találkozó előtt. Az alapszakasz kimenetele szempontjából döntő fontosságú volt ez az összecsapás, amelyet a 17. fordulóból hoztak előre. Azt mindkét fél tudta, hogy a pillanatnyi formának kulcsszerepe van, ám azt sem lehetett számításon kívül hagyni, hogy hazai pályán még veretlenként fogadta ellenfelét az Alba, és a 7-0-as mutató tartást adhatott, erre lehetett építkezni. Akárcsak a korábbi években, idén is rendkívül kiegyensúlyozott a pontvadászat, de azért az erőviszonyok körvonalazódnak, és az esélyesek közé tartozik az ASE, amely idegenben eddig háromszor nyert, és két vereséggel zárt. A feldobás előtt a Sport Klub és a BB1.hu által október hónap legjobb játékosának választott fehérvári irányítót, Ronald Moore-t köszöntötték.

Nem kezdett jól a Fehérvár, ennek köszönhetően lényegében arra ment rá az első negyed, hogy utolérjék riválisukat. A folytatásban már valamelyest összekapták magukat a kék-fehérek, és Moore, valamint Brandon Wood vezérletével, négypontos előnnyel mehettek szünetre. Nem mondhatni, hogy ott fejezték be, ahol abbahagyták negyedóra elteltével, ugyanis közel három percig nem találtak a gyűrűbe. Majd jött megint Moore, és Keller Ákos, akik tartották a lelket a csapatban pontjaikkal, vagy éppen a lepattanók elhalászásában jártak az élen. A 33. percben megsérült egy ütközés nyomán az állás Lorenzo Williams, Kovács Ignác fehérvári csapatorvos társaságában az Alba öltözője vették az irányt. Majd öt percig ki sem jöttek onnan, addig a Fehérvár szorgosan gyűjtötte a pontokat, és olyan előnyt kovácsolt, amelyet már a visszatérő Williams segítségével sem tudott ledolgozni az Atom.

Jegyzőkönyv:

Alba Fehérvár – Atomerőmű SE 91-82 (22-25, 24-17, 23-26, 22-14)

Székesfehérvár,1900 néző

Vezette: Cziffra, Pálla, Frányó

Fehérvár: Moore 18/6, Wood 26/9, Hollis 11/3, Lekli 2, Keller Á. 15. Csere: Bódi 7, Supola 10/6, Medve 2, Juhos

Vezetőedző: Dzunics Braniszlav

Paks: L. Williams 14/6, N. Williams 13/6, Kámán 3/3, Vojvoda 19/9, Tóth Á. 12 Csere: Idlet 6, Körtélyesi 10, Eilingsfeld 2, Kovács Á. 3 Vezetőedző: Gutierrez Garcia Enrique

Kipontozódott: Tóth Á. (38. perc), Hollis (40. perc)

Az eredmény alakulása: 3. p.: 2-10, 7. p: 15-14, 12. p.: 24-25, 16. p.: 32-32, 22. p.: 46-46, 26. p.: 56-55, 31. p.: 69-69., 36. p. 78-75, 39. p.: 85-78.

Edzőszemmel:

– Nagy küzdelem volt, nüánszok döntöttek. A negyedik negyedben védekezésben és támadásban megtaláltuk a ritmust, és ezzel a játékkal tudtunk nyerni. Bár eddig is csapatként működtünk, de most, amikor nagy szükség volt rá látszott igazán, hogy igazi csapat vagyunk. – Dzunics Braniszlav az Alba Fehérvár vezetőedzője

– Lorenzo Willams sérülése kulcsmomentum volt, utána hibáztunk kettő-hármat védekezésben, kihagytunk ziccereket. A vereség ellenére elégedett vagyok a csapattal, jól dolgoztak a fiúk, a végén hiányzott egy kicsi ahhoz, hogy nyerjünk. –  Gutierrez Garcia Enrique a Paks vezetőedzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik