Sport

Visszapillantó: Hazai pályán az első hazai gól

A SAPA Fehérvár AV 19 kétgólos hátrányból felállva, hosszabbítás után győzte le az EBEL tavalyi ezüstérmesét, Benk András gólja adta meg a lökést igazán csapatának.

A Klagenfurt AC számára már hosszú ideje bevehetetlennek bizonyul Székesfehérvár, mivel a 29-szeres osztrák bajnok zsinórban ötödik alkalommal hagyta el az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok jegét pénteken este. Bár már két góllal is vezettek a karintiaiak innen tudott fordítani a SAPA Fehérvár AV 19, amely ráadásul új szakvezető, a cseh Jan Neliba irányításával játszott már ezen az összecsapáson. A negyedik sor hozta össze a második hazai találatot, mintegy reményt adva ahhoz, hogy egyenlítsen a gárda. Benk András azt mondja nem volt nehéz dolga, de a válogatott támadó egész meccsen küzdött, hajtott, hogy idén megszerezze második találatát – s nem utolsó sorban csapata egyik legjobbja is volt.

– Egyáltalán nem volt könnyű hetünk, az új edző nem változtatott sokat, de azért próbálta egy kicsit a saját képére formálni a csapatot. Látszott is az elején, hogy döcögősebb volt a játékunk, a tetejébe az időjárás sem igazán kedvezett, mert nagyon meleg volt a csarnokban. Ez egy küzdős, harcolós, hajtós meccs volt, szerencsére azért a végére sikerült felébrednünk, és kétgólos mínuszból visszahoztuk a reményt. Nagyon örültek annak, hogy be tudtam találni hazai közönség előtt is. Nem volt nehéz dolgom, mert Magosi Bálint ezt kiharcolta nekem, és csak be kellett lőnöm az üres kapuba, de azt hiszem jókor voltam, jó helyen. Örülök annak, hogy összejött. – nyilatkozta a Fehérvár24-nek Benk András.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik