Sport

A kemény munka híve

Jan Neliba először ülhet EBEL-ben szereplő csapat kispadján, a SAPA Fehérvár AV 19 újdonsült mestere nyilatkozott a csapatról, és első benyomásairól.

Kapcsolódó cikkek

Az 59 esztendős Neliba 59-szeres csehszlovák válogatott, 1981-ben vb-bronzérmes volt. A Jihlavával 1974-ben, a Kladnóval 1976-ban, 1977-ben, 1978-ban és 1980-ban lett bajnok. Edzőként a Vsetinnel 1997-ben, 1998-ban és 2001-ben, a Slovan Bratislavával pedig idén szerzett bajnoki címet, a pozsonyi együttestől nyáron távozott.

– Mekkora kihívás az Ön számára, hogy egy EBEL-ben szereplő csapat kispadjára ülhetett?

Nagy megtiszteltetés, függetlenül attól, hogy milyen országban, mely csapatnál történik ez. Természetesen majd az idő dönti el, hogy jó döntés volt-e, vagy sem.

–  Látta már a csapatot éles meccsen, mi a véleménye a gárda játékáról?

Vasárnap a Graz elleni két harmadon keresztül nagyszerűen játszottak, ám a záró húsz percben azért felfedeztem néhány figyelemreméltó dolgot, amelyek a későbbiekben korrigálásra szorulnak. Nem lesz könnyű dolgom, kemény, és sok munka vár a társaságra. Az azonban szembetűnő, és pozitív volt, hogy mennyire figyelt mindenki az első foglalkozáson.

– Lehet-e várni változást a csapat játékában, szerkezetében?

Meg kell érteniük a játékosoknak, hogy nemcsak a támadás, hanem a védekezés is fontos. Olyan stílusban szeretném játszatni a csapatot, amellyel minél többször az ellenfél fölé tudunk kerekedni. Ehhez tehát legfőképp a pontos védekezés szükséges, és nemcsak a bekkeknek, hanem a támadóknak is ehhez kell idomulniuk.

– Egymást követik a meccsek péntektől, mégis mennyi idő alatt lehet már tapasztalni a változásokat?

Az egészen biztos, hogy egyik napról a másikra ez nem fog menni, de azért törekszünk erre. Túlságoan bonyolult hokit egyelőre nem akarok, mert ahhoz sok mindent másképp kell majd csinálni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!