Sport

Új otthon kapnak az atléták

Káldor András
Káldor András

2012. 08. 31. 12:54

Székesfehérváron Regionális Atlétikai központ alapkövét helyezték el pénteken a Bregyó-közi Ifjúsági Sportközpontban.

Korábban a témában:

A közel 700 millió forintos fejlesztés egy júliusi kormánydöntés után indulhat el, s a létesítmény a versenysport mellett a szabadidő- és az utánpótlássport számára is fontos előrelépést jelenthet. jelenthet.
A jelenleg is sport- és szabadidőközpontként működő Bregyó-közben induló 684 millió forintos beruházáshoz a kormány 369,6 millió forint támogatást nyújt, s a kivitelezést szeptember 30-án kezdik meg. Az építkezés tíz hónapig tart, s előreláthatólag 2013 nyarára készül el a Regionális Atlétikai Központ. Annak keretében megépül egy nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas futópálya, lelátóval és kiszolgáló helyiségekkel, öltözőkkel, helyet kap egy 110 méteres futófolyosó, valamint egy 20×30 méteres munkacsarnok is. Mindemellett egy 600 méteres futókör szolgálja majd a versenyzők bemelegítését, vagy éppen a szabadidősportot.
„Ahhoz, hogy a magyar sport továbbra is sikeres maradjon, kellenek a létesítményfejlesztések is – mondta Czene Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára. – A székesfehérvári stadion a kormány támogatásával javítja a versenysportot, és lehetőséget kínál a sportos életmód gyakorlására is”.- tette hozzá.
Gyulai Miklós a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke kiemelte, hogy az atlétikai központ nem csupán Székesfehérvár, de az egész régió számára alternatívát jelent, erősíti a sportág érdekeit.
Czene Attila, Gyulai Miklós, valamint Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere közösen tették le az alapkövet, mely tartalmazott egy szöges futócipőt, az atlétikai központ terveit, és a házigazda ARAK tagsági igazolványát – melyet Hirt Károly az ARAK elnöke bocsátott rendelkezésre.

A Regionális Atlétikai Központnak már a tervei is elkészültek. A szerződéskötés, a tervezés és a megvalósításhoz szükséges további lépések megtételére a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft-t kérte fel az Önkormányzat. Emellett az Alba Regia Atlétikai Klubbal is együttműködnek. Az ő szakmai támogatásukkal készült el a fejlesztés terve és a működtetésben is számít rájuk a város önkormányzata. A jelenlegi támogatásból a nyitott atlétikai pálya, a lelátó és a futófolyosó alapozása, valamint a központi épület szerkezetépítése történik meg. A futófolyosó és a rúdugró terem teljes készültségi fokkal elkészül. Ezen felül a női-férfi öltöző és a versenybíróság részére szolgáló helyiségek készítését is tartalmazza a terv. Az épületet a lehetőségekhez képest a legjobb hatékonyságú energiafelhasználási rendszerekkel kívánják megvalósítani, így például a tetőre napkollektorokat helyeznek el és a központi fűtést is a Városgondnokság által összeszedett és felaprítékolt fahulladékokkal biztosítják.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Chris and Nancy Brown embrace while looking over the remains of their burned residence after the Camp fire tore through the region in Paradise, California on November 12, 2018. - Thousands of firefighters spent a fifth day digging battle lines to contain California's worst ever wildfire as the wind-whipped flames cleaved a merciless path through the state's northern hills, leaving death and devastation in their wake. The Camp Fire -- in the foothills of the Sierra Nevada mountains north of Sacramento -- has killed 29 people, matching the state's deadliest ever brush blaze 85 years ago. More than 200 people are still unaccounted for, according to officials. (Photo by Josh Edelson / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.