Sport

Atlétika: Szabó Dániel és az ARAK csapata is aranyérmes

A kétnapos atlétikai serdülő összetett OB székesfehérvári versenye igazi embert próbáló megmérettetésnek bizonyult, több hazai sikerrel párosulva.

A 13-15 éves lányok, fiúk, négy, hat, hét és nyolc próbában versenyeztek a székesfehérvári sóstói stadion rekortánján. Első nap az ARAK versenyzője, a 15 éves Szabó Dániel kihasználva gyorsaságát, (100 méteren 10,91-et ment) az élen zárt az első négy szám után. Ugyanitt Krecskó Ferenc is az élbolyban várta a második napi küzdelmet. Ekkor már becsatlakozott minden négypróbázó is. Igazi nagyüzem volt a nyolcsávos pályán. A hazai pálya előnyét és a kiváló első napi eredményeket jól használta ki Szabó Dániel és a nyolcadik számot követően őt hirdették ki országos bajnoknak. Ráadásul csapattársai is jól szerepeltek, így Krecskó Ferenccel és Für Mátéval az ARAK csapata nyerte a 15 éves fiúk versenyét is. A bajnok és a bajnokcsapat edzője Halász Géza, valamint Milosovics Zsuzsa és Vaskó Zoltán.

A bronzérmet sikerült kiharcolnia a 14 éves lányoknál Kotsis Viktóriának. Ő az ugró változatban állt rajthoz. Ebben a változatban, csak a fiúknál Kaszás Bendegúz szintén a dobogóra állhatott, ő is harmadik lett.

A 13 éves fiúk futó változatában éppen lecsúszott a dobogóról – aranyjelvényes minősítést érő eredménnyel – Szépe Gergő.

A lányoknál ebben a kategóriában Csabai Sára az előkelő hatodik helyen zárta az egész napos viadalt. A legfiatalabb lányoknál a csapatversenyben az ötödik helyen zárt a Csabai Sára, Graf Orsolya, Pesti Ráhel és Mátó Gréta összeállítású ARAK-os csapat.

Heroikus küzdelmet folytattak a versenyzők, edzők és rendezők egyaránt a hőségben, de a jó eredmények kárpótoltak mindenkit. A fiatal versenyzők az iskola és a tavaszi, nyári versenyszezont sikeresen maguk mögött tudva jól megérdemelt pihenőre mehetnek, hogy feltöltődve készülhessenek a szeptemberi egyéni országos bajnokságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik