Sport

Három korosztály készül az atlétikai OB-ra

Szerdától péntekig három korosztály atlétikai országos bajnokságra kerül sor a nyíregyházi Sóstói stadionban, több fehérvári indulóval.

A résztvevők legtöbbjének az év legfontosabb eseménye ez a megmérettetés, melyre több mint 1230 nevezése érkezett. Az ARAK-ot 16-22 éves atlétái képviselik. Az ifjúságiaknál az előző heti válogatott viadalon győztes Zsiga Mónika ezúttal 400 méter gát mellett síkfutásban is harcba száll az éremért. A junioroknál Hegedűs Ádám 200 méteren és 400 méteren a dobogóért veszi fel a versenyt a legjobbakkal, míg 100 méteren a lányoknál Pálinkás Dóra, a fiúknál Racskó Martin szintén az éremért rajtol. A hármasugróknál két válogatott, Huszár Kitti és Pintér Mátyás szeretne mindenkinél tovább repülni. A legidősebb korosztályban, a 20-22 éveseknél a múlt héten, 3000 méteren egyéni csúcsot elérő Farkas Dárius Ádám 5000 méteren keresztül bizonyíthatja tehetségét.

Az év visszatérése is az utánpótlás korosztályban lesz. Zsigovics Natália 2009-es sérülését követően, műtétek, és két év rehabilitációt követően ismét ott lesz a versenypályán, ráadásul jó – győzelmi – eséllyel vághat neki a 400 méteres távnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik