Sport

Zsigovics Natália aranyéremmel tért vissza

Az ifjúsági, junior és utánpótlás korcsoport országos bajnokságán, Nyíregyházán kitettek magukért az ARAK atlétái, akik 3 aranyérmet, 3 ezüstérmet és 4 bronzérmet nyertek.

Az ifjúsági korcsoportban esélyesként rajthoz álló Zsiga Mónika a papírformának megfelelően 400 méteres gátfutásban 62,39-es remek idővel, magabiztosan nyerte a bajnoki címet. Ennek a távnak a síkfutásában is dobogóra állhatott a fiatal tehetség, 58,79-el ezüstérmet nyert. Aranyéremnek örülhetett a junior hármasugrók közül Huszár Kitti is, ő 12 méter 18 centiméteres ugrásokkal utasította maga mögé a mezőnyt.
Az utánpótlás korosztály bajnoki címét, a három év után sérülésből visszatérő Zsigovics Natália szerezte. A korábban világ, és Európa bajnokságon is kiválóan teljesítő atlétanő 56,14-es eredménnyel, fölényesen nyerte az egykörös távot.

Duplázott viszont Frey Virág, 100 méteren 12.63-al a második lett. A 200 méteren eddig mindig eredményesebben szereplő Frey, ezúttal ebben a számban 25.77-el a harmadik helyen végzett. A fiúknál is bronzérmet szerezett ezen a távon Hegedűs Ádám, aki 22.12-es eredménnyel ért célba. Hármasugrásban a fiúknál is két érem született. A junioroknál Pintér Mátyás 14.79-el az ezüstöt, a junioroknál László Dávid a bronzérmet érdemelte ki, 14.72-es ugrással. A három napos verseny záró számában, az utánpótlás fiúknál 5000 méteren Farkas Dárius képviselte a fehérvári színeket. A 12 és fél kör többségét az élen futva diktálta az iramot, ezért a végére kicsit elfáradva, de egyéni csúcsot futva a harmadik helyen zárt, megszerezve ezzel az ARAK tízedik érmét.

A bajnokság küzdelmei döntöttek a szeptemberi utánpótlás válogatott viadal magyar résztvevőiről is. Három ARAK-os atléta képviselheti hazánkat a megmérettetésen, így Zsigovics Natália 400 méteren, Farkas Dárius 5000 méteren, míg Pintér Mátyás hármasugrásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik