Sport

Nem várt vereség

Vereséget szenvedett a Videoton FC Sóstón, a kihagyott büntető, és a több elvesztegetett helyzet ezúttal megbosszulta magát, és a Honvéd pontokkal térhetett haza.

Azt hihettük, hogy a piros-kékek genti bravúrja után többen kilátogatnak majd Sóstóra, de rangadó ide, rangadó oda, csupán három és félezer nézőt érdekelt a találkozó. A Videoton már a 2. percben formás akciót indított, Haraszti Zsolt jobb oldali beadása után Torghelle Sándort Debreceni András eltarkarította, és elmaradt büntető. Aztán a 11. percben Délczeg Gergely nagyszerűen emelt a jobb oldalon felfutó Borisz Zsivanovics elé, aki hagyta egyet pattani a labdát, majd a jobb alsó sarokba bombázott. Tíz perc múlva már-már gólt kiáltott a fehérvári publikum, de az ötösről hiába lőtt a keresztlécre szép mozdulatot követően Torghelle, mert lesen volt a támadó. A Vidi irányította ugyan a játékot, de számottevő helyzetig nem jutottak a Sousa-tanítványok.

A szünet után cserékkel próbálta frissíteni csapatát a portugál mester, de igazából Gyurcsó Ádám, és Nikolics Nemanja sem tudott segíteni. Folytatódott az első játékrészbeli tendencia, átütőerő nélküli volt a csapat játéka. Ráadásul Sousát Szabó Zsolt játékvezető a 69. percben a lelátóra küldte, mert a negyedik játékvezetővel (Szilasi Szabolcs) folyamatosan vitatkozott. A 75. percben kis híján növelte előnyét a Honvéd, egy szöglet után Alekszandar Ignjatovic fejelt az ötösről, Mladen Bozsovics nagy bravúrral hárított.

A hosszabbítás első percében Torghelle lépett ki a jobb oldalon, Kemenes Szabolcs tank módjára elütötte a támadót, így Szabó határozottan a 11-es pontra muatatott, a kispesti kapust pedig kiállította. Mivel a vendégeknek már nem volt több cserelehetőségük, Ivan Lovric húzta fel a kesztyűt, és kiütötte Nikolics jobb sarokra tartó lövését.

Hiába dolgoztak sokat a fehérváriak ezen a meccsen szinte semmi nem jött be, a Honvéd, pedig három forduló után egyetlen hibátlanul teljesítő csapatként vezeti a tabellát.

Jegyzőkönyv:

Videoton FC – Budapest Honvéd 0-1 (0-1)

Székesfehérvár, 3517 néző

Vezette: Szabó Zs. (Ring Gy., Lémon)

Videoton: M. Bozsovics – Brachi, Caneira, Szekeres A. (Nikolics N., 59.), H. Sanchez – Mitrovics – Haraszti (Gyurcsó, 59.), Kovács I., Renato Neto, Walter ( F.Oliveira, 71.) – Torghelle

Vezetőedző: Paulo Sousa
Honvéd: Kemenes – Lovric, Debreceni, Ignjatovic, Baráth – Diarra (Vécsei, 60.), Johnson, Zivanovic, Ivancsics (Faggyas, 72.) – Délczeg, Diaby (Vernes, 67.)

Vezetőedző: Marco Rossi

Gólszerző: Zsivanovics
Kiállítva: Kemenes (92. – második sárga lap után)

Edzőszemmel:

– A mai meccsen egyértelműen látszott a játékosaimon, hogy elfáradtak az elmúlt hetek kiélezett meccseinek következtében. Nem is fizikálisan, hanem inkább fejben voltak fáradtak. Nem tudták maradéktalanul megvalósítani azt, amit kértem tőlük, ráadásul az ellenfelünk egy nagyon jól szervezett csapat volt. Ugyanakkor azt gondolom, hogy a látottak alapján a döntetlen lett volna a reális eredmény. – Paulo Sousa a Videoton FC vezetőedzője

–  A játékosállományt, a játékstílust és a szakvezetést figyelembe véve Magyarország legjobb csapatát győztük le. Méghozzá megérdemelten, mert többet birtokoltuk a labdát, és nekünk volt több helyzetünk is. Persze, ha a végén a tizenegyesnél nincs az a kisebbfajta csoda, akkor mindezek ellenére nem visszük el a három pontot. De Lovric kivédte a büntetőt, így most nincs miről beszélnünk. – Marco Rossi a Bp. Honvéd vezetőedzője

Ajánlott videó

Olvasói sztorik