Sport

Törököt fogtunk!

Elkészült Nyonban az Európa Liga play-off körének sorsolása, amelyen eldőlt, hogy a Videoton FC a török Trabzonspor együttesével mérkőzik.

Az EL-ben a 62 csapatot öt tízes és egy 12-es csoportba osztották, 5-5, illetve 6-6 kiemelttel, illetve nem kiemelttel. Ezeken belül a kiemelt csapatok a másik kategóriából kaptak ellenfelet a nyoni sorsoláson. A KAA Gent ellen a továbbjutást kiharcoló Videoton FC a 3. csoportban kapott helyet, a nem kiemeltek között a román Dinamo Bukaresti, a dán Midtjylland, a moldovai Sheriff Tiraspol, valamint a lengyel Slask Wroclaw társaságában. A számba jöhető ellenfelek pedig a következőek voltak: a francia Olympique Marseille, az ukrán Metaliszt Harkiv, a török Trabzonspor, a svájci Young Boys és a német Hannover. Fortuna jóvoltából végül is a török gárda lett a fehérváriak ellenfele. Az első mérkőzést idegenben játssza a Vidi augusztus 23-án, míg a visszavágóra egy héttel később kerül sor.

Az 1967-ben alapított török csapat hazájában eddig hatszor volt bajnok – igaz, utoljára 1984-ben –, a török kupát pedig nyolc alkalommal hódította el. A tavalyi bajnokságban a harmadik helyen végeztek. Keretük egyik legismertebb játékosa a Németországban született, 30 esztendős Halil Altintop, de a 102-szeres elefántcsontparti válogatott Didier Zokora neve se ismeretlen a szurkolók számára. Meg kell jegyezni azonban, hogy a szlovák Marek Čech és a brazil Paulo Henrique is a keret tagja. Vezetőedzőjük, a 60 éves Senol Günes többször volt török szövetségi kapitány, és több mint négyszáz alkalommal ült a Trabzonspor kispadján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik