Sport

EL: Sorsdöntő kilencven perc előtt

Az Európa-liga 3. selejtezőkörében a Videoton FC csütörtökön este Gentben próbálja kiharcolni a továbbjutást egygólos előnye birtokában.

Hatalmas lehetőség előtt áll Paulo Sousa együttese a hazai egy nullás sikerrel befejeződött találkozó után. Egyöntetű vélemény azonban, hogy rettentően nehéz dolga lesz a piros-kék alakulatnak a Jules Ottenstadionban. Bár a legutóbbi bajnoki fordulóban a Gent kétgólos (3-1) vereséget szenvedett a jelenlegi listavezető Zulte Waregem csapatától, minden bizonnyal ezt, valamint a fehérvári vereséget is feledtetni szeretnék a vendéglátók. A héten amúgy új játékos érkezett a fehérváriak ellenfeléhez, a spanyol Pablo Lopez Cendros a Mallorca védője volt, az átigazolási időszakban ő a belgák idei nyolcadik szerzeménye. Azt nem tudni, hogy számításba veszi-e őt a Gent norvég mestere Trond Sollied.

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón természetesen mindkét csapat szakvezetője optimistán nyilatkozott az esélyekről.

– Nagyon jó mérkőzést játszottunk a Videotonnal a múlt héten, különös tekintettel arra, hogy idegenben léptünk pályára. A holnapi hazai mérkőzésen szeretnénk már az első percben gólt lőni, hiszen egy találatra mindenképp szükségünk van ahhoz, hogy a hátrányunkat ledolgozzuk. A hazai pálya mindenképpen nagy előnyt jelent majd számunkra. – mondta Trond Sollied a KAA Gent vezetőedzője.

– Nehéz mérkőzés vár ránk. A Gent egy rendkívül gólerős csapat, hiszen a tavalyi szezonban rengeteg gólt lőttek, azonban felkészültek vagyunk. Sokat kell futnunk a csütörtöki mérkőzésen, és mindannyiunknak komoly áldozatokat kell hoznunk azért, hogy az előnyünket megőrizzük. Továbbra is a Gentet tartom a párharc favoritjának, azonban mindent meg fogunk tenni azért, hogy a lehető legjobban megnehezítsük ellenfelünk dolgát, emellett pedig gólt, illetve gólokat is szeretnénk rúgni ezúttal is. Hiszünk és bízunk benne, hogy sikerült megvalósítanunk azt az álmunkat, hogy a csoportkörbe jutásért játszhassunk. – nyilatkozta Paulo Sousa a Videoton FC vezetőedzője.

Az összecsapás 19.30.-kor kezdődik, melyről az m2 élőben tudósít.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik