Sport

Elkeseredtek, de nem adják fel

vízilabda szomorkodás (vízilabda szomorkodás)
vízilabda szomorkodás (vízilabda szomorkodás)

Hiába javult a játék, Szerbia után Montenegrótól is kikapott a magyar férfi-vízilabdaválogatott. Így értékeltek a játékosok a válogatott honlapján.

Kemény Dénes a mérkőzés után kritikusan nyilatkozott, de már a következő, románok elleni fellépésre figyelt.

Kiss Gergely: „Borzalmasan elkeseredett vagyok a vereség miatt és gratulálok Montenegrónak! Most nem tudok mást mondani, elnézést…”

Nagy Viktor szerint sokkal jobban játszottak, mint a szerbek ellen, bár még mindig túl sok volt a hiba, de bizakodik. „Mindent beleadtunk a vízben, nagyon kicsin múlt, kis apróságon. Nem szabad elkeseredni, a következő három mérkőzésre kell koncentrálni és meg kell nyerni, és utána az összes meccset meg kell nyerni.”

Varga Dénes nem lát okot az örömre, bár ő is úgy vélte, összeszedettebbek voltak, mint Szerbia ellen, de a koncentráció még mindig hagyott kívánnivalót maga után. „Mi még nem számolgattunk, mi még abban a fázisban vagyunk, hogy itt ezt feldolgozzuk. Aztán az a fázis jön, hogy elfelejtjük és aztán jön a többi dolog, ami előttünk áll.”

Kásás Tamás: „Büszke vagyok mindenkire, mert emelt fővel jöttünk ki. Nagyon sok hiba volt most is, de ez a vereség olyan, amiből azért lehet erőt meríten.  Még ha megpróbálnánk, mondjuk egy góllal többet lőni az ellenfélnél, akkor szerintem az segítene…Én úgy gondolom, hogy most már ráléptünk arra a pályára, ami jó irányba vezet.”

Steinmetz Ádám megköszönte az óriási szurkolást, szerinte is koncentráltabbak és elszántabbak voltak, mint az elmúlt találkozón. „Pontosan ezért vagyok csalódott, hogy ez sem volt elég. Az utolsó pillanatokban döntő szituációkban hibáztunk, emiatt nem tudtunk legalább egy pontot szerezni. A román meccs sem lesz sétagalopp, illetőleg az USA, amely megverte ezt a Montenegrót, szintén az olimpiai aranyérem egyik esélyese. Ellenük sem lesz könnyebb, de talán ahogy jönnek a mérkőzések, egyre jobban össze fogunk állni.”

Hárai Balázs: „Nem szabad most elkeserednünk, ez sokkal jobb volt, mint az eddigi sorsdöntő meccseink. Elindult valami a csapatban, ami eddig hiányzott, és ezt visszük tovább. Egyre jobb  lesz, ha a végére, akkor a végére, de szerintem ami most elindult akarás a csapatban, azt már ‘nem engedjük el’, visszük tovább és innentől kezdve nyerünk.”

A magyar csapat legközelebb csütörtökön, magyar idő szerint 16.30-kor száll vízbe, Románia ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik