Sport

Fehérváron át vezetett az út Londonba

Olimpiai résztvevők nyertek az V. ARAK Kupán, ahol Orbán Éváé és Kürthy Lajosé a kupa, Juhász Vanda gerelyhajításban elért eredménye, pedig londoni repülőjegyet ért.

Székesfehérváron ARAK Kupán 17 számban a magyar élvonal sok képviselője állt rajthoz. A kellemes időben színvonalas küzdelmeket, valamint egy olimpiai szintet láthatott a Sóstói stadionba kilátogatott közönség.Ismét a dobóké lett a főszerep és az ARAK kupa. Női kalapácsvetésben a már olimpiai szinttel rendelkező Orbán Éva 67 méter 69 centiméteres dobással nyerte a versenyszámot, és mint a verseny végére kiderült, ő hódította el a női ARAK kupát. Ezzel egy időben, a másik dobókörben Kürthy Lajos 19 méter 50 centire lökte a súlygolyót, amely a legértékesebb férfi teljesítmény lett, így a mohácsi atléta nyerte a férfiak ARAK kupáját. A női gerelyhajítás hozta a legnagyobb örömöt és tapsot, mivel Juhász Vanda, az FTC gerelyhajítónője élete eddigi legnagyobb dobásával, 59 méter 20 centivel teljesítette a londoni olimpia nevezési szintjét.

A legjobb fehérvári versenyző női hármasugrásában Babos Rita lett, aki ugyan a várakozásnak megfelelően megnyerte a versenyt, de Achilles-ín sérülése megakadályozta abban, hogy még jobb eredményt érjen el. A házigazdák részéről kiválóan szerepeltek a sprinter fiúk. A még csak serdülőkorú Szabó Dániel 100 méteren 11.16-al hetedik, 22.60-al ötödik. Hegedűs Ádám először 400 méteren 49.28-al ötödik lett, utána 200 méteren 22.06-al a második helyen végzett. A szintén serdülő Szabó Eszter 800 méteren kiváló idővel 2:15.55-el a negyedik helyen ért célba.

A verseny kellemes színfoltja volt a már országos hírű székesfehérvári gyermek atlétikai sorozat, az Arak Aktív versenyszámaiból tartott bemutató. Itt a városi döntő legsikeresebb iskolái, a Hétvezér, a Németh László és a Tóváros diákjainak tapsolhattak a szurkolók.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik