Sport

Újra leverték a király koronáját

Amir Khan (amir khan, )
Amir Khan (amir khan, )

Amir Khan kiütéses vereséget szenvedett Danny Garciatól Las Vegasban, a Bokszvilágtanács (WBC) kisváltósúlyú övéért kiírt mérkőzésen.

Amir Khan legutóbb tavaly decemberben bokszolt, akkor elszenvedte karrierje második profi vereségét, Lamont Peterson pontozással vette el a WBA és az IBF kisváltósúlyú övét. A WBA címe ugyanakkor még a zsebben maradt, a brit pedig megfogadta a Danny Garcia elleni meccsét megelőzően, hogy siker esetén súlycsoportot vált, hogy Floyd Mayweatherrel és Timothy Bradleyvel szállhasson ringbe.

King Khan ennek fényében jól kezdett magyar idő szerint vasárnap hajnalban a Mandalay Bay Hotelben, a tőle megszokott pörgős stílussal irányította az első két menetet. A harmadik etap végén aztán minden megváltozott, amerikai riválisa bevitt egy irtózatosan nagy ütést bal kézzel, a brit pedig padlót fogott, számolni kellett rá. Folytatni tudta, majd szerencséjére jött a szünet, a negyedik negyedben azonban nem volt kegyelem, még kétszer kellett rá számolni, mielőtt leléptették volna.

Csúnyán elbántak Khannal:

A 24 éves Garcia ezzel 24 profi mérkőzés után is veretlen, ez volt a 15. kiütéses sikere. Megőrizte a WBC kisváltósúlyú övét, emellett már övé WBA és a Ring Magazine világbajnoki címe is. Khan pályafutása harmadik vereségét szenvedte el.

Egy másik britet is kiütöttek szombaton este, igaz Dereck Chisorával honfitársa, David Haye bánt el nehézsúlyban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik