Sport

Nem akar Londonban versenyezni a hercegnő

Anna hercegnő (anna hercegnő)
Anna hercegnő (anna hercegnő)

Nem szívesen venne részt sportolóként a hazai rendezésű olimpián Anna brit királyi hercegnő, a Brit Olimpiai Bizottság elnöke.

II. Erzsébet királynő lánya – aki 1976-ban lovasként ott volt a montreali játékokon – csütörtökön egy tévéinterjúban kijelentette: “Utálnék egy itthoni olimpián versenyezni. A hazai környezet nagy inspirációt, ugyanakkor komoly terhet is jelent, amit tovább fokoz az interneten látható óriási médiajelenlét.”

A 61 éves hercegnő csütörtökön este vette át Athénban a londoni olimpia egy hete, Olümpiában meggyújtott lángját. Az ötkarikás jelképet pénteken Londonba vivő küldöttség tagja még többek között David Beckham futballsztár, Sebastian Coe, a szervezőbizottság (LOCOG) elnöke, Boris Johnson főpolgármester, valamint Hugh Robertson sport és olimpiai ügyekért felelős miniszter is. 

A fáklya a British Airways aranyszínűre festett különgépén érkezik meg a szigetországba. A légitársaság tájékoztatása szerint a láng saját ülést kap a gép első sorában, és egy speciális tartály révén gondoskodnak arról, hogy ne sérüljenek a tűzvédelmi erőírások.

A láng egyhetes, csaknem 2900 kilométeres görögországi útja során negyven várost érintett, és 490-en vették kézbe. A szigetországban az első fáklyavivő Nagy-Britannia legsikeresebb olimpiai vitorlásversenyzője, a háromszoros aranyérmes Ben Ainslie lesz. Összesen 8000-en futnak majd a lánggal, amely 8000 mérföldnyi (12 875 km) utat tesz meg 70 nap alatt.
Brit körútja után a láng a július 27-i megnyitón lobban fel a londoni Olimpiai Stadionban.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik