Sport

Erőszakos bűncselekmény áldozata lett? Rendőrkézen a támadók

Hétfőn délelőtt holtan találták Szádudvarnok közelében Tóth László „Doky” ismert szlovákiai kickboxversenyzőt.

A somodi származású sportoló valószínűleg erőszakos bűncselekmény áldozata lett.

A hírt Peter Onuščák, a Szlovák Kickbox-szövetség elnöke erősítette meg lapunknak. „Szörnyű tragédia érte a sportágat. Csütörtökön még beszélgettünk, Doky éppen egy új szepsi tornaterem létrehozását tervezte, segítettem neki a projekt elkészítésénél. Saját klubja, a Doky Kickboxing Team egyre jobb és jobb eredményeket ért el. Tele volt tervvel” – mondta megtörten Onuščák, aki hosszú éveken át Doky edzője volt, s a szövetség vezetőségében is együtt dolgoztak. Tóth László Doky 1978. július 11-én született. Az akciófilmek hatására kezdett kickboxolni. A kassai Steel Trans kickboxklub versenyzője volt. 2005-ben a pozsonyi rendezésű kontinensviadalon light-contactban Európa-bajnoki címet szerzett, semi-contactban pedig Eb ezüstérmes lett. Világbajnokságokon kétszer volt második: 2003-ban light-contactban, tavaly pedig light-kickben. Sokszoros szlovák bajnok, számtalan Világkupa-érmet szerzett.

Szepsiben saját klubot alapított. Tavaly helyet kapott a Szlovák Kickbox-szövetség végrehajtó bizottságában, s a válogatott vezetőedzője lett. 2011-ben elért sikereiért az Év legeredményesebb kickboxolójának választották.

Halálának körülményeiről a rendőrség egyelőre nem nyilatkozott. A különböző források megegyeznek abban, hogy Tóth vasárnapra virradóra öccsével együtt a szádelői diszkóban mulatott, ahol többen rájuk támadtak. A JOJ televízió szerint három támadó volt, nem hivatalos források hat–tíz támadót említenek. Tóth öccse az infonoviny.sk internetes oldalnak elmondta, bátyját egy félreeső helyiségbe vitték, hogy ne verjék meg jobban, de a támadói ott sem akarták békén hagyni. Doky kiszökött az ablakon, s eltűnt. Vasárnap tizenöten keresték, de nem találtak rá. Hétfőn még többen indultak keresésére, de már csak a holttestét találták meg. A hirek.sk értesülései szerint a helyszínre érkező orvos megerősítette, hogy Tóth súlyos fejsérüléseket szenvedett, de nem zárta ki azt sem, hogy halálát kihűlés okozta, mivel a sportoló csak egy vékony pólót viselt, s aznap a térségben mínusz 8 fokos talaj menti fagyok voltak. A JOJ televízió információi szerint a rendőrség tegnap délután letartóztatta az állítólagos támadókat. (bt, ú, joj, hirek.sk)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik