Sport

Mocsai: két boldog csapatot láttunk

A svédek elleni vereség ellenére mindenki elégedett a férfi-kézilabdaválogatott stábjában. A mieink várhatják az olimpiát.

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar férfi-kézilabdaválogatott 26-23-ra kikapott Svédországtól a göteborgi olimpiai selejtezőtornán, így a második helyen jutott ki a londoni olimpiára.

A találkozón jobbára azok játszottak, akik eddig kevesebb szerepet kaptak. Ezzel együtt szinte végig a magyar csapat vezetett, a meccs végére azonban elfáradt, és háromgólos vereséget szenvedett.

Mocsai Lajos, a magyar válogatott szövetségi kapitánya már a jövőbe is tekintett a meccs után: “Két boldog edzőt és két boldog csapatot lehetett ma látni. A meccs jó tempójú és sportszerű volt. A végjátékot sikeresebben vívták meg a svédek, és ezért nekünk kell gratulálnunk nekik.

Most azok kaptak lehetőséget, akik az elmúlt napokban kevesebbet játszottak, és szerettem volna információt szerezni róluk, kikre számíthatok az olimpián, hiszen oda csak 14 játékost lehet nevezni. A szövetségi kapitányoknak meg kell fontolniuk, hogy ha három kapust neveznek, akkor 11 mezőnyjátékossal végig játszható-e nyolc mérkőzés az olimpián. És mi történik, ha 1-2 vagy 3 játékos megsérül?”


“Nagyon boldogunk vagyunk, az olimpiai részvétel kiharcolása fontos állomás mindannyiunk életében. A svédek hazai közönség előtt megérdemelten nyertek, de a játékunkkal mi is bebizonyítottuk, hogy az elithez tartozunk” –
nyilatkozta Harsányi Gergely, a válogatott szélsője.

Megérdemelt ünneplés a torna végén (Fotó: MTI)

A Sport24 szakértője, Borsos Attila is az olimpia jegyében értékelte a mérkőzést érdeklődésünkre:

“Azt hiszem, a mérkőzés jól szolgálta a célokat, azok kaptak lehetőséget, akik eddig kevesebbet játszottak. Voltak többen is, akik bizonyították, hogy ott a helyük a csapatban, akár az olimpián. Vadkerti vagy épp Mikler kiválóan játszottak. Természetesen, ha Mocsai Lajos nagyon meg akarta volna nyerni a találkozót, akkor behozta volna Császárt vagy épp Zubait, akik egyáltalán nem léptek pályára.”

Arra a kérdésre, hogy vajon kik lehetnek ott az olimpián, Borsos Attila így válaszolt:

“Alapvető kérdés, hogy Perez Carlos vállalja-e a szereplést. Ha igen, akkor nyilván ott lehet Londonban. A nagy kérdés az, hogy a 14 játékos benevezése után lehetőség van-e cserére. Mert adott esetben egy sérülés miatt nehéz helyzetbe kerülhet egy-egy válogatott. Általában három kapussal mennek neki egy világeseménynek a csapatok, de ha mi is így teszünk, csak 11 mezőnyjátékos marad, azaz nem lesz minden posztra legalább két ember. Kérdés az is, mennyiben kapnak a védekezésben szerepet játszó játékosok lehetőséget a keretben. Nagyon komolyan át kell mindezeket gondolni” – így a szövetség elnökségi tagja.

Eredmény – férfi kézilabda olimpiai selejtező
Svédország – Magyarország 26-23 (11-12)
Magyarország: Mikler, Fazekas (kapusok), Ancsin, Császár, Gulyás, Harsányi 8 (2), Katzirz, Krivokapics 1, Laluska, Lékai 3, Putics 1, Mocsai 2, Schuch, Szöllősi 2, Vadkerti 6, Zubai. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos
A csoport végeredménye:
1. Svédország 6 pont (78-69)
2. Magyarország 4 pont (80-79)
3. Brazília 2 pont (75-81)
4. Macedónia 0 pont (76-83)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik