Sport

Elsőre lenyomtuk a lengyeleket

A magyar jégkorong-válogatott 4-2-re legyőzte Lengyelországot a káposztásmegyeri Jégpalotában. Ez volt Kevin Primeau első győzelme magyar kapitányként.

A ljubljanai divízió I-es hoki-vb-re gyúró hokiválogatott rendesen bekezdett a lengyelek elleni felkészülési mérkőzésbe, a Sapa Fehérvár AV19 rutinos játékosa, Kovács Csaba pedig már a találkozó ötödik percében megszerezte a vezetést a mieinknek. Még ebben a harmadban tovább nőtt a két fél közti különbség, Tokaji Viktor szolgálta ki Sofron Istvánt, az EBEL gólkirálya pedig nem hibázott.

A második etap elején ugyan egy kissé ránk ijesztettek a lengyelek, Piotr Sarnik emberelőnyből talált be, a riadalom azonban nem tartott sokáig, szűk fél perccel később ugyanis a Svédországban légióskodó Hári János állította vissza a kétgólos különbséget. A mieinktől még Vas Márton is beköszönt, Maciej Urbanowicz a harmadik felvonás közepén állította be a 4-2-es végeredményt. A két csapat vasárnap délután négy órától újra megmérkőzik egymással.


Kevin Primeau
(akinek regnálása alatt ez volt a magyar csapat első győzelme) szövetségi kapitány április 12-én hirdeti ki a végleges világbajnoki keretet, másnap pedig már útra is kel a csapat Szlovéniába. A mieink jövő vasárnap (április 15.) kezdik meg a szereplést a tornán, az első ellenfél Japán lesz.

Eredmény – felkészülési mérkőzés
Magyarország – Lengyelország 4-2 (2-0, 2-1, 0-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik