Sport

Hétig meg sem álltak

Az osztrák jégkorong liga rájátszásában a SAPA Fehérvár AV 19 a szlovén Olimpija Ljubljana ellen kiütéses győzelemmel kezdett.

Nem akármilyen körülmények előzték meg ennek a párosításnak a kialakulását, hiszen az Olimpija az utolsó középszakaszbeli meccsén enyhén szólva furcsa megoldáshoz folyamodott annak érdekében, hogy a Volánnal meccselhessen. Sportszerűnek egyáltalán nem lehetett nevezni a Salzburg elleni büntetőpárbajban Matija Pintarics megmozdulását, ugyanis a kapus a kétszer is kiállt a kapujából, hogy a Ljubljana elveszítse a mérkőzést. Ezért pénzbüntetést, valamint eltiltást kaptak a ligától, de mást nem befolyásolt a döntés, így jöhettek Fehérvárra a zöld-fehérek. A két csapat egymás elleni mérlege a Fehérvári Ördögök számára volt kedvező, mivel hat meccsükből ötször Kevin Primeau csapata bizonyult jobbnak idén. „Mostantól a továbbjutás számít, ehhez négy győzelem szükséges. Mindenki tudja, mi a feladata, miért küzd.″ – jegyezte meg a kanadai szakember a mérkőzés előtt. Küzdelmes meccset várt a liga gólkirályi címét bezsebelő Sofron István is, aki bízott abban, hogy a csapat az alap, és a középszakaszbeli formáját tovább tudja menteni a szlovénok ellen is. „Az nagyon szép és jó, hogy ezeket az eredményeket elértük, de a múltból nem lehet megélni. A soron következő meccseket, minél kevesebb vereséggel kell behúznunk.” – fogalmazott.
Na, már most az első harmadban tett azért rendesen a fehérvári gárda, hogy a folyamat folytatódjon, ugyanis nemcsak beszorították ellenfelüket, hanem negyvennégy másodperc alatt kétgólos előnyt is kovácsoltak. Előbb Sofron István bizonyította, hogy miért is ő a legeredményesebb játékosa a ligának, de Mihály Árpád is szépségdíjas találattal jelentkezett be. A középső harmad hatalmas, és kiegyenlített csatát hozott, és ez a gólok egyenlő elosztásában is jelentkezett. Mihály, pedig a lehető legjobbkor, két szlovén találat után duplázott a játékrész végén. Bár a vendégek sokszor nem a játékkal törődtek, és nem kevesebb, mint 52 perc kiállítást kaptak. A harmadik húsz perc elején ugyan a bírói négyes próbálta kompenzálni a vendégek hátrányát, zsinórban kiosztottak három kisbüntetést, de ez a végelszámolásnál nem osztott-szorzott, mert a Volán hetedik gólja már azt jelentette, hogy kiütéssel nyertek a fehérváriak. 

Jegyzőkönyv
Sapa Fehérvár AV19 – Olimpija Ljubljana 7-2 (2-0, 2-2, 3-0)
Székesfehérvár, 3500 néző. Vezette: Fussi, Kellner, Hollenstein, Zehenthofer (osztrákok).
Fehérvár: Munro – Horváth A., Durco, Sofron 2 (1), Vas M. (2), Ladányi 1 (1) – Dacosta (1), Pratt (2), Mihály 2, Ryan (1), Klassen (1) – Láda, Sille, Palkovics (1), Sikorcin 1, Kovács Cs. – Fekti Á., Hetényi P., Benk, Johansson 1 (1), Magosi.
Vezetőedző: Kevin Primeau.

Ljubljana: Lamoreux – Fraser 1, Hotham (1), Z. Pance (2), Taylor 1, Hughes – Groznik, Cole, Sachl, McBride, Verlic – Cvetek, Dervaric, Golicic, Music, E. Pance – Vedlin, Ograjensek, Sefic, Boh (kapus).
Megbízott edző: Matjaz Sekelj.

Kiállítások: 23 perc, illetve 22+10 perc fegyelmi (Groznik, Taylor, McBride) + végleges kiállítás (Lamoreux).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik