Sport

Már élesítik a korcsolyákat Fehérváron

Készül a SAPA Fehérvár AV 19 a vasárnap, az Olimpija Ljubljana ellen kezdődő egyenes ági kieséses rájátszásra, erről számoltak be pénteki sajtótájékoztatójukon a fehérváriak.

Kétségtelen, hogy minden képzeletet felülmúlt a fehérvári jégkorong csapat idei szereplése az osztrák ligában, ám vasárnap este fél hattól egy teljesen új fejezet indul mind a csapat, mind a bajnokság életében. Második alkalommal jutott el a SAPA Fehérvár AV 19 a play-offba, 2009/10-es idényben, de akkor a sokkal rutinosabb Vienna Capitals megállította őket, és 4-1-es összesítéssel továbbjutottak a bécsiek.
A négy közé jutásért tehát a szlovén Olimpija vár a Volánra, érdekes módon azt lehet mondani, hogy mindkét csapat a másikat akarta ellenfélnek, így igazán bizarr, és küzdelmes párharcra van kilátás. A négy győzelemig tartó csatában ezúttal már nem lesz hosszabbítás, és büntetetők, hanem a találkozó befejezése után újabb húsz perces harmad dönthet majd. Ha ekkor sem dől el a meccs, akkor mindez folytatódik – kis túlzással a végtelenségig.
Kevin Primeau a SAPA Fehérvár AV 19 vezetőedzője elégedett a gárda eddigi teljesítményével, de emlékeztetett arra, hogy minden eddigi eredményt felejtsünk el.
„A play-offhoz való alkalmazkodás nem hinném, hogy problémát jelentene a csapat számára, hiszen több válogatott játékosunk van, akik komoly meccseken edződtek, de ezek a hétmeccses sorozatok egy kicsit mások, mint egy világbajnoki sorozat, de szerencsére a külföldi játékosaink is – Derek Ryan, Chad Klassen – már megtapasztalhatták, milyen a play-off hangulata, így viszonylag könnyen fogják venni az újabb akadályt. Mindig célokat tűzött ki maga elé a csapat. Az alapszakaszból kvalifikálni szerettük volna magunkat egyenes ágon a legjobb hat közé, hogy ne azon öt csapat közé kerüljünk, akiknek küzdeniük kell a rájátszást érő helyért. Ez sikerült, majd a középszakaszban már az első négy volt a célunk, azért, hogy pályaelőny birtokában kezdjük a sorozatot. Szombaton lesz egy csapatmegbeszélés, ahol majd a következő periódus céljáról fogunk beszélni – ez ugyan egyáltalán nem bonyolult, mivel most négy meccset kell nyerni. Ha ezt el tudjuk érni, akkor majd a megint új célt lehet kitűzni. Mindenesetre izgatottan várom a vasárnapot, és nagyon magas színvonalú jégkorongot fognak látni a szurkolók.” – hangsúlyozta a szakember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik