Sport

Bronzérmes lett a magyar cselgáncsos

Joó Abigél bronzérmet nyert a budapesti Körcsarnokban az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozatba tartozó, 49. női cselgáncs Hungária Kupán.

A zárónap első számú hazai éremesélyesének tartott Európa-bajnok az ukrán Turksz és a kubai Castillo legyőzése, majd az elődöntőben az orosz Vera Moszkaljuktól elszenvedett vereség után a kanadai Catherine Roberge-zsel csatázott a bronzért, akit eddigi egyetlen meccsükön legyőzött 2010-ben Varsóban.

A budapesti találkozó csak két és fél percig tartott, amikor a KSI 78 kg-os dzsúdósa egy belső combdobásra ippont kapott, ezzel véget vetve a csatának.

“Az utóbbi három versenyemhez képest jól sikerült a Hungária Kupa, legutóbb ugyanis nem jött ki a lépés, ma háromszor annyi meccset nyertem, mint akkor összesen – nyilatkozta az MTI-nek. – Tény, hogy olyan ellenféltől kaptam ki, akitől nem kellett volna, az amerikaival így nem találkoztam, jövő héten talán összejön vele is egy mérkőzés.”

Edzője, Pánczél Gábor nagyrészt elégedetten értékelte tanítványának szereplését: “Abigél mai teljesítménye az olimpiai felkészülés jelen szakaszában jónak mondható. Voltak kötelező győzelmek, akad még javítanivaló, az elvesztett meccset azért sajnálom, mert nekünk utána a favorit amerikai kellett volna, hogy tétmeccsen menjen vele. Jövő hétvégén Düsseldorfban remélhetőleg találkoznak.”

Joó a 15 fős magyar csapat egyetlen érmét szerezte meg a Körcsarnokban, ahol rekordmezőny gyűlt össze a hétvégén, ugyanis 57 ország 261 dzsúdósa lépett tatamira.

Hungária Kupa – vasárnapi eredmények
63 kg:
1. Tanaka Miki (japán)
2. Abe Kana (japán)
3. Vlora Bedzeti (szlovén) és Edwige Gwend (olasz)
…Polyák Krisztina, Kiss Vivien, Baczkó Bernadett és Gercsák Szabina helyezetlen

70 kg:
1. Chen Fei (Csen Fej, kínai)
2. Onix Cortes Aldama (kubai)
3. Yuri Alvear (kolumbiai) és Maria Portela (brazil)
…Kákonyi Ninetta helyezetlen

78 kg:
1. Kayla Harrison (amerikai)
2. Vera Moszkaljuk (orosz)
3. JOÓ ABIGÉL és Okamura Tomomi (japán)

+78 kg:
1. Qin Qian (Csin Csien, kínai)
2. Kim Na Jung (dél-koreai)
3. Ketty Mathe (francia) és Kim Dzsi Jun (dél-koreai)
…Nagy Kitti helyezetlen

Eközben a 81 kg-os Csoknyai László hetedik lett vasárnap az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Világkupa-sorozatba tartozó oberwarti versenyen.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az ausztriai erőpróba zárónapján a paksi dzsúdós német, grúz és orosz ellenfelét is legyőzte, ám a kanadai Valois-Fortier megállította őt, a vigaszágon pedig kikapott a koreai Hongtól, így hetedikként végzett.

A többi tizenegy magyar, azaz Nagysolymosi Sándor (81 kg), Krizsán Szabolcs (81), Tóth Krisztián (81), Kersics Dávid (90), Köller Milán (90), Ohát Zalán (90), Farkas Bálint (100), Hadfi Dániel (100), Cirjenics Miklós (100), Kaszás András (100) és Juhász Ádám (+100) egyaránt helyezetlen lett.

A szombaton tatamira lépett hat magyarból valamennyien helyezetlenül zártak Oberwartban, ahol hetven ország 385 dzsúdósa versengett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik