Sport

A fiatalok bizonyíthatnak

A magyar jégkorong-válogatott utoljára 1972-ben lépett pályára hivatalos mérkőzésen Csíkszeredában.

Kevin Primeau, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya, egyben a Sapa Fehérvár AV19 vezetőedzője vasárnap este a koronázó városiakat dirigálta a Villach elleni EBEL_összecsapáson, szerdán a nemzeti együttest Csíkszeredában, a Váká Lajos Műjégpályán.

„Aki ránéz a keretre, láthatja, hogy most elsősorban nem azok kapnak lehetőséget, akiknek biztos helyük lenne az áprilisi divízió I-es világbajnokságon. Azokat teszteljük, akiknek van esélyük odakerülni a legjobbakhoz. Ezekkel a játékosokkal most a mi játékrendszerünket ismertetjük meg, hogy szükség esetén vagy ha remek teljesítményt nyújtanak beilleszthessük őket az alapcsapatba” – mondta a keddi elutazás előtt Kevin Primeau szövetségi kapitány.
A kanadai szakember a novemberi, miskolci tornán debütált a magyar válogatott élén, de még nincs győztes meccse, ugyanis hokisaink a Japán, az Olaszország és az Ausztria elleni összecsapásokat is elveszítették a borsodi megyeszékhelyen. Az együttes szerdán a lengyel, csütörtökön az ukrán, pénteken pedig a házigazda román válogatott ellen lép pályára. A torna szombaton zárul.
A magyar válogatott ezt megelőzően 1972-ben lépett pályára hivatalos mérkőzésen Csíkszeredában (az akkori C csoportos vb-n), míg az eddigi utolsó romániai találkozója 1981-ben volt, Bukarestben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik