Sport

Kitüntették a magyar kézibírót, Nagy László elámult

Húszéves születésnapját ünnepelte Bécsben az Európai Kézilabda Szövetség. Egy magyar játékvezetőt is kitüntettek.

Az ünnepi eseményen valamennyi tagszervezet több küldöttel vett részt, több százan voltak jelen a gálán.

A Magyar Kézilabda Szövetség részéről Vetési Iván elnök, Fasimon Sándor alelnök, Bienerth Gusztáv elnökségi tag, valamint Nemcsik Balázs főtitkár utazott Bécsbe, míg az EHF Végrehajtó Bizottságának tagjaként Sinka László, valamint a Versenybizottság részéről Andorka Sándor is Magyarországot képviselte. Ha már ott volt emlékplakettet kapott tevékenységéért.

A látogatás nem kizárólag az ünneplésről szólt, mivel a különböző témákban rendezett fórumokon kívül Elnöki Konferencia és Főtitkári Értekezlet is szerepelt a programban. Az évforduló záróeseménye végül a Tudományos Konferencia volt, ahol az MKSZ szakmai igazgatója és helyettese, Juhász István és Marczinka Zoltán vettek részt.

A Heartbeat Handball névre keresztelt gála látványos műsor keretében foglalta össze az elmúlt húsz év legfontosabb mérföldköveit, a sportág fejlődésének meghatározó lépéseit. A gála során több elismerést is átadtak az elmúlt húsz év meghatározó játékosainak, EHF partnereinek, valamint sportvezetőinek.

Az EHF Kézilabda Díjat öt olyan sportvezetőnek nyújtották át, akik az EHF megalapításakor már fontos szerepet töltöttek be a szövetség életében és mindmáig aktívan dolgoznak az európai kézilabdázásért.

Ott volt az eseményen Nagy László, a Barcelona átlövője is. Az EHF hivatalos weboldalának így nyilatkozott: “Ez az első EHF-gála, amelyen részt veszek, és el vagyok ámulva attól, hogy ennyi legendát egy helyen láthatok. Ez egy kiváló lehetőség arra, hogy olyan emberekkel találkozzak, akiktől több ezer kilométer választ el máskor.

A kézilabda az elmúlt húsz évben rengeteget változott, gyorsult, a világesemények pedig egyre színvonalasabbak, professzionálisabbak. Ma már a szponzoroknak is vonzó a sportág, gondoljunk csak a kölni BL Final Fourra. Mivel megnyertük az idei BL-t, nagyon emlékezetes marad számunkra az év”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik