Sport

Hokisaink 2-0-ról kaptak ki az erős Japán ellen

A miskolci nemzetközi jégkorongtornán vereséggel rajtolt a magyar válogatott. Pedig már két góllal is vezetett.

A Magyar Jégkorong Szövetség a pénteki esti mérkőzés előtt egy fogadás keretében átadta a japán szövetségnek azt a 23 ezer dolláros csekket, amellyel a magyar jégkorong-társadalom támogatja a földrengés és szökőár sújtotta ország hokisait.

Emlékezhetünk, hogy Japán a természeti tragédia miatt nem utazott el az áprilisi divízió I-es világbajnokságra Budapestre. Ígéretet tett viszont arra, hogy egy nemzetközi tornára hazánkba utaznak. A miskolci tornán épp velük kezdett a magyar csapat a péntek esti találkozón.

Az első harmadban még nem esett gól, a másodikban viszont őrült adok-kapok kezdődött. A mieink Nagy Gergő jóvoltából megszerezték a vezetést a 22. percben (1-0), majd öt perccel később Sikorcin már kettőre növelte az előnyünket (2-0).

Az A csoportot többször is megjáró, rendkívül erős Japán azonban nem adta fel, Yamada, a honosított Aaron Keller és Ueno góljaival a játékrész végére átvette a vezetést (2-3).

Az 56. percben Benk András még visszahozta a reményt egy esetleges döntetlenre, de Ishioka lehűtötte a kedélyeket, a japánoké lett az utolsó szó (3-5).

“Nagyon büszke vagyok, hogy szövetségi kapitánya lehetek a magyar válogatottnak. Nagyon jó mérkőzést játszottunk, persze sajnálom, hogy vereséggel debütáltam. Keményen kell dolgoznunk, és szeretném jobban megismerni a játékosokat. Nem működtünk igazán csapatként, ez részben annak köszönhető, hogy nem dolgozhattunk sokat együtt. Ezzel együtt voltak egyéni hibák is, és ezek együtt okozták a vereséget. Ennek ellenére volt esélyünk a győzelemre, de a legnagyobb helyzeteket is kihagytuk” – nyilatkozta Kevin Primeau, a mieink kapitánya, aki először ült a kispadon.

Eredmény – jégkorong-torna, Miskolc, 1. forduló
Magyarország-Japán 3-5 (0-0, 2-3, 1-2)
gólszerzők:
Nagy, Sikorcin, Benk, illetve Yamada, Keller, Ueno, Ishioka
A másik mérkőzésen: Ausztria-Olaszország 2-3
A mieink szombaton 17 órától Olaszország, vasárnap 17 órától Ausztria ellen játszanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik