Sport

Hazai győzelemmel javított a Győr a BL-ben

A Győri Audi ETO 28-23-ra legyőzte a francia Metz együttesét a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

Rendkívül fontos mérkőzés előtt álltak Görbicz Anitáék, hiszen a BL csoportkörének első fordulójában hatgólos vereséget szenvedtek a dán Randers otthonában, így volt mit kijavítani. Az első körben a Metz otthon kilenc góllal legyőzte a Németh András által irányított Hypo NÖ gárdáját.

A Magvassy-csarnokban a hangulatra nem lehetett panasz, és a Győr a meccs elején ki is használta a hazai pálya előnyét. Pálinger Katalin remekül védett, az ETO pedig 4-1-re elhúzott, időt is kértek a franciák.

A magyar bajnok tartani tudta az előnyét, 9-5-nél azonban Allison Pineau percei következtek, neki köszönhetően csökkentette a különbséget a Metz (10-8).

A hajtós összecsapáson Görbicz nagyszerű találata után ismét négygólos lett a különbség (12-8), Pineau azonban két góllal válaszolt, Ognjenovic büntetője után pedig már 12-11 volt az állás. Az első félidő vége azonban Konkoly Csaba csapatának sikerült jobban, ennek köszönhetően az ETO 16-13-as előnnyel vonulhatott a szünetre.

A fordulás után Görbicz értékesített hétméterese adta meg az alaphangot, majd Heidi Löke is betalált, a Mezt pedig az ezt követő percekben csak futhatott az eredmény után. Löke újabb gólja után már hétgólos volt a különbség (22-15), a meccs utolsó negyedének megkezdése előtt viszont a francia időkérés felrázta a vendégeket.

A Metz ekkor sorozatban négyszer is betalált, miközben a másik oldalon nem érkezett válasz (23-20). A rossz sorozatot Eduarda Amorim gólja törte meg, de ezután sem nyugodhatott meg a győri közönség, a franciák ugyanis nem adták fel a küzdelmet, 24-22-nél már csak két gól maradt a hazai előnyből.

Kovacsics Anikó a legjobbkor talált be, Pálinger két védése után pedig Görbicz újra eredményes volt, kissé letörve a vendégek lelkesedését. Konkoly Csaba időt kért, hogy aztán – a meccsen tíz találatig jutó – Görbicz büntetőből és a szélről is gólt szerezzen, magabiztossá téve a Győr győzelmét.

A vége 28-23 lett, a második félidőben egy időre leblokkolt az ETO, de végül hazai pályán biztosan gyűjtötték be a két pontot.

Szombaton a csoport másik találkozóján a Hypo otthon kapott ki egy góllal a Randerstől, a dánok így két meccs után hibátlanok a csoportban.

Eredmény – Női kézilabda BL, C-csoport, 2. forduló
Győri Audi ETO KC – Metz (francia) 28-23 (16-13)
Gólszerzők: Görbicz 10, Amorim 5, Löke 4, Lekic 3, Radicevic 2, Kovacsics 2, Orbán 1, Hornyák 1, illetve Pineau 7, Mendy 5, Broch 3, Kanto 2, Limal 2, Ognjenovic 2, Luciano 1, Andrjusina 1
Szombaton játszották:
Hypo NÖ (osztrák)-Randers (dán) 28-29 (19-14)
Az állás: 1. Randers 4 pont/2 mérkőzés, 2. Metz 2/2 (53-49), 3. Győr 2/2 (51-52), 4. Hypo NÖ 0/2 (49-59)
Az első két helyezett jut a nyolccsapatos középdöntőbe, a csoportharmadikok a KEK nyolcaddöntőjében folytathatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik