Sport

Varga emelt fővel búcsúzott

Varga Miklós nem bírt a 2009-es világbajnok olasz Domenico Valentinóval, 27:13-as vereséget szenvedett, ezzel utolsó versenyzőnk is befejezte a szereplést a bakui ökölvívó vb-n.

Reménykedtünk, hogy Varga Miklós megszerzi első, és egyetlen érmünket a bakui világbajnokságon, de alig, hogy elkezdődött az olasz világbajnoki címvédő Domenico Valentino elleni negyeddöntője, rá kellett döbbennünk, erre nincs igazán esély. A 27 éves marcianisei címhalmozó – 2005-ben, Mienjangban bronz-, 2007-ben, Chicagóban ezüst, 2009-ben, Milánóban aranyérmet szerzett a világbajnokságon, emellett idén Ankarában ezüst-, hét éve, Pulában bronzérmes volt az Eb-n – ravasz taktikájával nem engedte kibontakozni a hajdúsámsoni fiút, és 27:13-ra győzött.

Varga nem tűnt szomorúnak, annál inkább reálisnak:

„Mindenképpen sikeresnek értékelem ezt a világbajnokságot a magam szempontjából. Azért érkeztem ki Bakuba, hogy olimpiai kvótát szerezzek, s ezt meg is szereztem. Ezért három meccset kellett bokszolnom, se nem könnyűt, se nem nehezet, de azért ma éreztem, hogy alaposan elfáradtam. Száz százalékot próbáltam nyújtani, hála istennek, sikerült. Ami a negyedik meccsemet illeti, a mait, egy rutinos, öreg rókával, az olasz világbajnokkal mérkőztem, akitől korábban már egyszer kikaptam. Most megpróbáltam revánsot venni, de nem sikerült. Lépkedett szépen, ügyesen megelőzgetett, nem azt mutatta, amire számítottam. Olyan testcseleket alkalmazott, amelyeket olykor megettem, volt egy olyan karmozdulata – egyszer ütött, egyszer nem ütött -, amivel megzavart. Egyszerűen nem tudtam kiszámolni a mozgását. Egyszer-kétszer elcsíptem, de ez nem volt elég. Azon meg felesleges rágódni, hogy túlzott-e az eredmény vagy sem. 27-13-at írtak ki a táblára, de hogyha csak egy ponttal hozzák ki, akkor is kikaptam. Az ember rendszerint érzi, hogy kikapott-e, én pedig most érzem…”

Ma az is eldőlt, hogy Bacskai Balázsnak nem sikerült olimpiai kvótát szereznie, miután a 69 kg tavalyi Európa-bajnokának legyőzője, az amerikai Errol Spence vereséget szenvedett a negyeddöntőben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik