Sport

Trotter magyar válogatott lett

Obadiah Nelson Trotter, a bajnok Szolnoki Olaj amerikai kosarasa már az augusztusi Eb-pótselejtezőkön is játszhat a magyar férfi válogatottban.

A hírt Mészáros Lajos, a nemzeti együttes szakmai igazgatója jelentette be a magyar szövetség hétfői sajtótájékoztatóján, melyen kihirdette 16 fős keretét is.

A magyar csapatnak komoly erősítést jelent a hétfő délelőtt óta magyar állampolgárságú 27 éves, 186 cm magas irányító, aki sokat segíthet abban, hogy a válogatott kivívja az Eb-szereplés lehetőségét.

Az augusztus 9-én kezdődő pótselejtező-sorozatban Finnországgal és Portugáliával kell megküzdenie a nemzeti együttesnek, az első vagy a második hely kell ahhoz, hogy kijussunk a litvániai kontinenstornára.

Mészáros örömmel szólt arról is, hogy a válogatott ismét számíthat a szintén szolnoki Báder Mártonra is, aki tavaly derékfájdalmai miatt nem vállalta a szereplést.

A csapat július 4-én kezdi meg a felkészülést, a hónap végéig Bükön edzőtáborozik. Július közepén Szombathelyen és Körmenden Iránnal, majd a hónap végén ugyanazokon a helyszíneken Szlovákiával vív felkészülési mérkőzéseket a csapat, július 27-én ausztriai vendégjáték szerepel a programban.

Augusztus első hetében már Szolnokon folyik majd az “élesítés”, s az edzések, illetve az Universiade-válogatott elleni meccs után, augusztus 7-én utazik a gárda Portugáliába, a sorozat első meccsére.

A magyar válogatott kerete:

Szabó Zsolt (Kis-Rába menti Takarék Soproni KC), Horváth Ákos (Szolnoki Olaj), Vojvoda Dávid (Atomerőmű), Wittmann Krisztián (T.O.M.Controll-Kecskeméti KSE), Fodor Márton (Szolnoki Olaj KK), Hanga Ádám (Manresa), Molnár András (Kis-Rába menti Takarék Soproni KC), Soós Gábor (Kaposvári KK), Tóth Gergely (Zalakerámia-ZTE KK), Tóth Ádám (Zalakerámia-ZTE KK), Báder Márton (Szolnoki Olaj KK), Keller Ákos (Albacomp), Obie Trotter (Szolnoki Olaj KK), Hendlein Roland (Albacomp), Lóránt Péter (Burgos), Trepák Zoltán (Szolnoki Olaj KK)

A pótselejtező menetrendje (a háromból két csapat jut ki az Eb-re):

Portugália-MAGYARORSZÁG, augusztus 9.

MAGYARORSZÁG-Finnország, augusztus 12.

Finnország-Portugália, augusztus 15.

MAGYARORSZÁG-Portugália, augusztus 18.

Finnország-MAGYARORSZÁG, augusztus 21.

Portugália-Finnország, augusztus 24.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik