Sport

Kézibotrány: neveket várnak Mocsaitól

A női válogatott játékosok felszólították Mocsai Lajost, nevezze meg azokat, akik őt látták volna Mátéfi Eszter helyén.

A magyar női kézilabda-válogatott minden jelenlegi tagjának nevében Pálinger Katalin csapatkapitány juttatott el egy levelet az MTI-hez.

“Tisztelt Kapitány Úr, Kedves Lajos! Mi, a magyar női kézilabda-válogatott játékosai döbbenten értesültünk róla, hogy a keret néhány tagja tavaly decemberben megkeresett, és arra kért, vedd át a női válogatott irányítását. A felvetést indokolatlannak és érthetetlennek, az eljárás módját megengedhetetlennek tartjuk, ebben mindannyian egyetértünk, legalábbis az elmúlt napokban egymás között folytatott személyes és telefonbeszélgetésekből ez derült ki. Aki Téged megkeresett, az velünk semmiben sem egyeztetett, a kilétét sem fedte fel azóta sem. A helyzet feloldásában csak Te segíthetsz, azzal, ha megnevezed, ki vagy kik környékeztek meg Téged az ajánlatukkal. A helyzet gyors és teljes tisztázása a játékosok és Mátéfi Eszter szövetségi kapitány, a női válogatott, így az egész sportág érdeke. Ezért ismételten és tisztelettel kérünk, oszd meg a nyilvánossággal és velünk, kik voltak azok, akik arra kértek, vedd át a női válogatott irányítását, mi pedig a név, illetve nevek ismeretében levonhatjuk a szükséges konzekvenciákat” – áll a levélben.

Mocsai Lajos hétfőn délelőtt, budapesti sajtótájékoztatón – vagyis a női válogatott levele előtt – úgy foglalt állást, hogy neveket ne várjanak tőle, mert egyetlen tanítványát sem árulja el.

“Fenntartom azt, hogy a magánbeszélgetéseim szereplőit nem adom ki, még nyílt levélre reagálva sem. Az álláspontom ugyanaz, mint a délelőtti sajtótájékoztatón, s ezzel a magam részéről lezártnak tekintem az ügyet – mondta hétfőn este az MTI érdeklődésére a szakember, aki hozzátette: – Véleményem szerint ki kellene vizsgálni, hogy kinek, mely fórumnak áll érdekében a női válogatott körüli zavarkeltés.”

Csütörtökön látott napvilágot a kezi.hu internetes szaklapon, hogy Mocsait a női válogatott néhány játékosa megkereste: Mátéfi Eszter helyett irányítsa ő az együttest. Később Mocsai jelezte, szó sincs arról, hogy átvenné a sorsdöntő világbajnoki selejtező előtt álló női válogatott irányítását, ráadásul a megkeresés még decemberben, a csalódást keltő Eb után történt, és több okból is lehetetlen a kérés teljesítése: egyrészt a férfi válogatottra júniusban két Eb-selejtező vár, másrészt az MKB Veszprémre is fontos feladat vár.

A Mátéfi Eszter vezette együttes június 5-én Balingenben, 11-én pedig Győrben vb-selejtezőt játszik a német együttessel. A párharc győztese kijut a decemberi, brazíliai olimpiai kvalifikációs vb-re, a vesztes pedig elbúcsúzhat a 2012-es londoni ötkarikás álmaitól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik