Sport

Nem sikerült a győri lányoknak

A Győri Audit ETO kézilabdacsapata nem jutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, a spanyol Itxako Navarra kiütötte.

A győri lányok az első mérkőzést nagyon elrontották, mert támadásban nem tudták azt nyújtani, amit a sorozat addigi mérkőzésein igen. Az ötgólos vereség azt jelentette, hogy hattal kellett volna nyerni a Magvassy-csarnokban vasárnap.

A tét miatt rendkívül feszülten kezdett a Győr, az Itxako vezetést szerzett, és a gyenge témadásvezetés miatt a félidő közepére 8-4-re is elhúzott már. Görbicz, Hornyák és Bradeanu pillanatai következtek, egyenlített az ETO. Hiába, 10-8-ra ismét a spanyolok léptek el, akik közül Aguilar és Barbosa különösen eredményes volt, nálunk Görbicz jutott négyig a szünetig.ó

Fizikailag is fölényben volt az Itxako, de a második félidő első két gólját a mieink szerezték (12-12), de így is messzinek tűnt az öt gól ledolgozása. Különösen azután, hogy 16-13-ra ismét ők vezettek Turej, Barbosa és Aguilar ellenállhatatlan játéka miatt 20 perc olt ekkor hátra, és Pálinger váltotta Lunde Haraldsent a kapunkban.

Az 51. percben 19-21-re alakult az állás, Konkoly Csaba reklamált, kettő perc lett az eredménye. Pontatlanul céloztak a mieink, és amikor a spanyolok gyengébb szériába kerültek volna, ez tovább bosszantotta a nézőket.

A mieink már lélekben is feladták az utolsó percekre, és Konkoly Csaba is csupán a győzelem megszerzését tűzte ki az időkérés alkalmával. Végül ez sem jött össze…

Az Itxako megérdemelten jutott a Bajnokok Ligája döntőjébe.

Eredmény – női kézilabda Bajnokok Ligája, elődöntő:

Győri Audi ETO – Itxako Navarra 24-24 (10-12)

A Ferencváros KEK-döntőbe jutásáról itt olvashatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik