Sport

Még nincs bajnok a női kosarasoknál

Nem tudta hazai pályán megszerezni az aranyérmet jelentő harmadik sikert a Pécs a Sopron ellen a női kosárlabda-bajnokságban.

Az alapszakasz győztese, a Pécs simán nyerte a döntő első meccsét a Lauber Dezső Sportcsarnokban, a második találkozó pénteken viszont szorosabbra sikerült, de Iványiék végül Sopronban is nyerni tudtak. Több szakember, köztük Székely Norbert, az MKB vezetőedzője szerint is a szokásosnál durvábbra sikeredett a második meccs.

A harmadik – zsúfolt lelátók előtt – viszont meglepően egyoldalúan, hiszen a Sopron villámrajtot vett, elhúzott 5-0-ra. Horti Dóra volt a vendégek legjobbja, aki a szünetig 13 pontot dobott. Nagyon egységes volt mindamellett a Sopron, hiszen Tamane, Honti, Coleman és Holt is dobálta a kosarakat. Igaz az is, hogy a hazaiaknál sem akadt kiemelkedő pontszerző, mindenki odatette magát, igaz, leginkább a büntetővonalról, mezőnyből kevésbé.

54-33-nál már több mint 20 ponttal vezetett a vendégcsapat, és nem tűnt úgy, hogy alábbhagyna a lendülete. Időt is kért Zseljko Djokic, a Pécs mestere, miután a harmadik negyedet is 7 ponttal nyerte meg a Sopron.

A végén már a fiatalok kaptak szerepet a hazaiaknál, Djokic is érezte, eldőlt a meccs, 72-49-et is mutatott az eredményjelző.

Fantasztikus győzelemmel szépített tehát a Sopron, és odahaza egyenlíthet a döntő párharcban.

Eredmény – női kosárlabda-bajnoki döntő, 3. mérkőzés:

Pécs 2010 – MKB-Euroleasing Sopron 56-80 (10-17, 17-24, 13-20, 16-19)

A párharc állása 2-1 a Pécs javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik