Sport

Hosszú Katinka negyedik lett

A magyar úszóklasszis nem tudott a dobogóra állni a rövidpályás vb 200 méteres pillangó döntőjében.

A magyar versenyző a legjobb idővel jutott be a dubaji rövidpályás úszó-világbajnokság fináléjába 200 méteres pillangóúszásban. Sőt, ideje (2:04.56) jobb volt az eddigi magyar csúcsnál, amelyet Mutina Ágnes (2:05.26) tartott.

Ebben a számban egyébként Jakabos Zsuzsanna lett aranyérmes az eindhoveni Európa-bajnokságon, de ő nem indult a számban.

A fináléban hatalmas harcot vívott a kínai Liu, a spanyol Belmonte Garcia, a brit Jemma Lowe, az ausztrál Galvez. Utóbbi őrült tempót diktált, de elfáradt a végére, csak hatodik lett. Hosszú gyengén rajtolt, és nem tudott javítani később sem.

Végül a spanyol Belmonte Garcia (2:03.59) nyerte a futamot, a brit Jemma Lowe és a végén feltörő svéd Petra Granlund előtt. A magyar lány a negyedik lett.

A 200 méteres férfi gyorsúszás döntőjében Ryan Lochte (1:41.08) győzött, aki már az elődöntőben megdöntötte Ian Thorpe világrekordját. A második az orosz Daniel Izotov, a harmadik a tunéziai Usama Mellouli lett. A világcsúcstartó német Biedermann csak ötödik lett.

A 100 méteres férfi mellúszásban Gyurta Dániel a második középfutamban állt rajthoz. Az amerikai Alexandrov új világbajnoki csúccsal nyerte a nagy rohanást, a brazil Silva lett a második. A magyar klasszis 5. lett 57.84-gyel, ez pont az 5. helyre volt elég összesítésben is. Döntős tehát Gyurta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik