Közélet

Nem találják Simon hamis útlevelét

Nem szerezték meg a hatóságok Simon Gábor volt MSZP-s elnökhelyettes bissau-guineai hamis útlevelét, annak használatáról a banki másolatból következtethettek – írja a Blikk.

Bár a hírek korábban arról szóltak, hogy az ügy kirobbanása után öngyilkosságba menekült Welsz Tamás vállalkozónál tartott házkutatás idején megtalálták a politikus kamu dokumentumát, az ügyészség azt mindeddig nem mutatta be. A hatóság korábbi közleményei egyikében sem állította, hogy megvan az irat, csupán annyit, hogy a politikus szerzett egy afrikai országból származó útlevelet, mellyel aztán bankszámlát nyitott rejtélyesen szerzett tízmillióknak – derül ki a Blikk cikkéből.

Az, hogy az útlevél még nem került elő, nem ingatja meg a Simon Gábor elleni gyanúsítást, hiszen az ügyészség szerint más bizonyítékok is alátámasztják azt.

A Blikk úgy tudja, az expolitikus édesanyja lánykori vezetéknevén szerepelt a kamuútlevélen. Bár az eredeti irat nincs a kezükben, arról másolattal rendelkeznek a hatóságok. A kópiát például megszerezhették valamelyik pénzintézettől, ahol azt fénymásolták egy számla nyitásakor.

Az előzetesben lévő Simon Gábor mindvégig tagadta az útlevél létezésének tényét. Egyébként az előzetesről döntő tárgyaláson hiába kérte Simon védője, hogy mutassa be az ügyészség az útlevelet, az elzárkózott előle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik