Közélet

Megvan Welsz Tamás halotti bizonyítványa

Bár mérget nem találtak, de a szakemberek már tudják a halál okát. A papírokon az áll: önkezűség. Ugyanakkor további toxikológiai vizsgálatok elvégézését látják indokoltnak a leletek alapján.

Önkezűség – ezt jelölték meg a halál okaként Welsz Tamás halotti bizonyítványán – értesült a Hír24. Úgy tudjuk, a papírokat április 10-én állították ki. A vállalkozó szervezetében – egyes hírekkel ellentétben – nem találtak semmilyen mérget. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a szakemberek már egy ideje tudták, hogy hogy a férfi halálához hirtelen szívleállás vezetett, amely nem szervi okok miatt következett be. Feltételezhető, hogy Welsz valóban valamilyen afrikai méreggel vetett véget életének.

A szakemberek szerint további toxikológiai vizsgálat indokolt a leletek alapján.

Mint ismert, Welsz Tamás március 20-én halt meg. A Hír24 úgy értesült, a vállalkozó a tragédia előtt nem sokkal közölte a hatóság embereivel: „Uraim, bevettem valamit. Nem tudnak ellene semmit tenni.” Étéért a Budai Mentőállomáson negyven percig küzdöttek, próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.

Az ORFK a rejtélyes haláleset másnapján közölte, az eljárásban részt vevő rendőrök nem észlelték, hogy a később elhunyt férfi bármilyen idegen anyagot, élelmiszert, gyógyszert vett volna magához.

A rendőrség korábban azt is közölte, az elhunyt maga jelentkezett a rendőrségnél annak érdekében, hogy átadjon birtokában lévő dolgokat. Erről azonban a mai napig nem adtak részletesebb tájékoztatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik