Közélet

Tanáruk megkéselését tervezték a diáklányok, miután egy fiú brutálisan megölte oktatóját

Egész Angliát megrázta a hétfői tanárgyilkosság, két walesi diáklánynak viszont ötletet adott.

Néhány nappal az után, hogy egy 15 éves diák az osztályteremben, társai szeme láttára szurkálta halálra idős matematika tanárát Leedsben, a rendőrségnek sikerül megelőznie egy hasonló esetet Walesben. A gyanúsítottak ezúttal lányok, 14 és 15 évesek.

A két lány az iskolai szünetben beszélgetett arról, hogy meg fogják öni matematika tanárukat, a negyvenhat éves Alison Crayt. Egy diáktársuk hallotta a beszélgetést és értesítette egyik tanárát. A pedagógus kérdőre vonta a lányokat, aztán jobbnak látta, ha értesíti a rendőrséget. A rendőrök később egy konyhakést találtak az egyik lány táskájában. A lányokat ideiglenes őrizetbe vették és gyilkossági kísérlet előkészületével megvádolták őket. Az iskola, a szülők, az önkormányzattal, és a rendőrség egymást segítve igyekeznek megoldani a helyzetet- írja a Daily Mail.

A lányok története szoros összefüggésben lehet Ann Magurie meggyilkolásával. A hatvanegy éves spanyol tanárnőt az osztályteremben támadta meg és szurkálta halálra egy tizenöt éves diákja hétfőn Leedsben. Az eset teljesen váratlanul történt: amikor a tanár a tábla felé fordult, a fiú egyszerűen mögé lépett, és hirtelen többször hátba, és nyakon szúrta. A tanárok az osztálytársak őrült sikoltozására figyeltek fel, és értesítették a hatóságokat. A rendőrség és a mentők a tizenöt éves tettest ott találták áldozata mellett kezében a késsel. Alison Crayt kórházba szállították, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A fiút gyilkosság vádjával letartóztatták. Ann Maguire az első tanár a brit történelemben, akit az iskolában gyilkoltak meg – írja a BBC.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik