Közélet

Konyhakéssel irtottak ki egy kárpátaljai családot

Két gyerek, a szülők és a nagymama is meghalt a Nagyszőlőshöz közeli, zömében ruszinok lakta Veréce községben.

A mészárlást az egyik szomszéd fedezte fel, akinek feltűnt, hogy a hétfő délelőtti dologidő ellenére sem ad senki életjeleket a szomszédos portán. A bejárati ajtó feltörése után eléjük táruló látványtól a kiérkező járőrök is rosszul lettek.

A megyei rendőrkapitányság gyilkossági csoportjának vezetője a helyszíni szemle után elmondta, hogy a családi házban megtalálták az ott lakó két gyerek, a szülők és a nagymama holttestét. A családfő – az elsődleges vizsgálatok szerint- öngilkos lett, a többieket leszúrták. A gyilkos konyhakést is ott találták az apa mellett.

A rendőrség két vonalon nyomoz. A legkézenfekvőbb változat, hogy a családtagjaival a beteges féltékenységéről ismert családfő végzett. A nyomozók ugyanakkor azt sem zárják ki, hogy másvalaki vagy valakik öltek és az öngyilkosság látszatával próbálták a az apára terelni a gyanút.  A rendőrség azt nem árulja el, mire alapozzák ezt a gyanút.

Ajánlott videó

Egy friss hazai felmérés szerint az embereknek csupán a 12 százaléka készít végrendeletet. Arról nincs adat, hogy a népesség hány százalékának vannak érdemi ismeretei az öröklés szabályairól. Sándor Zsuzsa most felhívja a figyelmet néhány gyakori tévedésre.