Közélet

Nyakon szúrta élettársa testvérét az utcán

A támadó párjának családja nem támogatta a kapcsolatot, emiatt folyamatosak voltak a viták.

Vádat emelt az ügyészég egy férfi ellen, aki tavaly januárban, Budapest XVII. kerületében, a vita hevében kis híján halálra késelte élettársa testvérét. A szurkálónak életveszélyt okozó testi sértés miatt kell felelnie.

A vádirat lényege szerint a férfi és párja családja között nem volt felhőtlen a viszony, mivel a nő szerettei ellenezték a kapcsolatot, ez pedig folyamatos vitákhoz vezetett. Január 17-én is emiatt veszekedtek.

Még ugyanazon a napon, az esti órákban a nő testvére vásárolni indult, ám a vegyesboltnál összefutott “sógorával”. Újabb vita pattant ki, ám ezúttal tettlegességig fajult. A vádlott próbálta megütni a férfit, és bár nem találta el, előhúzott egy körülbelül 10 centiméter pengehosszúságú, kinyitható kést, megszúrta a nyakát majd elmenekült. A mentőket a sérült rokonai értesítették.

Az ügyészség szerint a vádlott a kést négy centiméter mélyen vágta a férfi nyakába, emiatt az életveszélyes sérülés kialakulásának reális lehetősége is fennállt. A büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg házi őrizetben lévő férfival szemben szemben letöltendő börtönbüntetést indítványozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik