Közélet

Welsz terhelő bizonyítékokat akart átadni

A vállalkozó a napokban jelezte a Nemzeti Nyomozó Irodának, hogy dokumentumokat szeretne átadni a rendőrségnek - értesült a Magyar Nemzet.

Welsz Tamás neve két héttel ezelőtt bukkant fel a sajtóban, amikor a Központi Nyomozó Főügyészség közokirat-hamisítás gyanújával hallgatta ki Simon Gábort, az MSZP volt elnökhelyettesét, akit emellett költségvetési csalással és magánokirat-hamisítással is gyanúsít a nyomozó hatóság – írja az mno.hu.

A lap szerint a nyomozók a vállalkozót csütörtökön autóval vitték a bizonyítékokért két – egy érdi és egy budai – helyszínre, eközben Welsz Tamás rosszul lett. A rendőrök a férfit azonnal az Alkotás utcai mentőállomásra vitték, de már nem tudtak rajta segíteni.

A Hír24 úgy tudja, nem a rendőrautóban, hanem otthonában lett rosszul Welsz Tamás, összeesett. Ahogy arról beszámoltunk, valószínűleg beszedett valamit. Értesüléseink szerint már a rendőrautóban meghalt.

A férfi halálának körülményeit államigazgatási eljárásban az V. kerületi rendőrkapitányság rendkívüli halálesetek osztálya vizsgálja – teszik hozzá.

Welsz Tamást egyébként tavaly novemberben egyszer már rövid időre őrizetbe vették. A férfit barátnőjével, Horthy Andreával együtt ugyanis az Interpol körözte a panamai hatóságok kérésére offshore csalás miatt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik