Közélet

Egymással szembe ment két vonat – megszólalt egy utas

vonat (vonat)
vonat (vonat)

"Emberi mulasztás" miatt mehetett egymással szembe hétfőn az Avala nemzetközi gyorsvonat és a Szobra közlekedő személyvonat. Ezt mondta a Hír24-nek a vasút szakértője még azelőtt, hogy a hivatalos vizsgálat befejeződött volna. 220 méteren múlt, hogy a két vonat nem ütközött össze. Szeptemberben Kelenföld és Háros között fordult elő hasonló eset. A vizsgálat még abban az ügyben sem fejeződött be.

Németh Dorka ott volt a nemzetközi gyorson. Ma már nyugodt, készül az egyik vizsgájára. Azt mondja, alig vette észre, hogy valami baj van.

„Reggel indultam Szlovákiából Budapestre. Amikor elhagytuk Visegrádot, a vonat fékezett hirtelen és zökkent egyet. Majd megálltunk, és ennél többet igazából nem is érzékeltünk az egészből. Eltelt 40 perc, és akkor jött hátra egy kalauz, aki elmondta nekünk, hogy szembe jött velünk egy vonat ugyanazon a sínen, amin mi haladtunk. Utána várakoztunk, két óráig talán, majd gond nélkül haladtunk tovább” – mesélte a Hír24-nek.

Hibázott a forgalmi szolgálattevő, a hozzá beosztott váltókezelő illetve a mozdonyvezető is – mondta Kovács Sándor üzembiztonsági szakértő.

Ezen a vonalon hónapok óta felújítás folyik. Lassan haladnak. Kedd délután ez a négy ember dolgozott a helyszíntől nem messze. És ez a legforgalmasabb vonala a MÁV-nak. Tízezrek járnak a fővárosba dolgozni erről a környékről. Mostanában ritkán érnek pontosan a munkahelyükre. A felújítás zavarhatta meg a vasutasokat is. Legalábbis ezt mondja a vasút szakértője.

Hogy ezzel szemben mit mond a MÁV-szóvivő, kiderül a videóra kattintva!

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik