Poszt ITT

Darvasi: Írtunk anyukának

Anyuka, ha valamelyik szemét kérdezné, miért van magánál kétmilliárd-ötszáznyolcvankétmillió-ötszázhuszonhatezer forint, mondja azt, hogy gasztronómiai élményparkot nyit Ferivel. Szempilla 556.

Drága Édesanyám! Sietősen írok, és máris a lényegre térek. Talál a bankszámláján kétmilliárd-ötszáznyolcvankétmillió-ötszázhuszonhatezer forintot. Friss, meleg utalás. Rettenetesen sajnálom, de nem a Maga pénze. Nem is rezsikiegészítés. Nem nyugdíjutánpótlás, ami jogos lenne, akár ennyi is. Nem a húsvéti tojásra szánt alanyi, nemzeti és koordinált juttatás. Drága anyukám, a kétmilliárd-ötszáznyolcvankétmillió-ötszázhuszonhatezer forint jelenleg az én tőkealapom. De majd juttatok belőle magának is, a rokonságnak, sőt, ángyikának is kerekedik belőle, pedig a fia, a kis köcs… Ákoska nem miránk szavaz, azonban ellenünk. Kérdezhetné, miért csak ennyi. Milyen igaz. Lehetne több. De ha nyerünk, több lesz, ez faktum. Két nap múlva lehelikopterezek Ferivel, aki, tudja, nem kopasz, csak befelé nő a haja, akkor elrendezzük a szituációt. Kérdezhetné, ha az én pénzem, miért a maga szélfútta számlájára helyezem.

Darvasi nálunk szempillázik

A Szív Ernőként is ismert író Szempilla sorozatában 525 tárca jelent meg a Kisalföldben és Délmagyarországban. Egy ideje a 24.hu oldalán olvashatjuk őt. Itt lelni rá a korábbi szempillanatokra.

Drága édesanyám, sok jelentékeny érvem van, illetve a fölsőbb szempontok. Az irigyeim. Ellenségeim. Gáncsolók, dögivel. A lusták, akik nem dolgoznak, br…, Sor… le se írom a kártékonyak neveit, ezek mind nem tudják, mi az, hogy alkotmányos hozzájárulás, akik csak azt sandítják, hogy nekik mi lenne az üdvös, a másik meg le van sz…  Nép? Jézusos kiállású népem? Én tudom, mit ér egy kastély, anyuka, mert nem abba születtem. Nem báli szobába vajúdott bele, sok, maga-magát kergető fájdalommal, ugye? Most minek irigyeim orrára kötni, milyen kegyetlenül sokat dolgoztam, és árván, de hozzáértésemmel, szakértelem!, mert az is kellett, és nem csak a szerencse kegye, hogy végül csak meghonorált ez a gizgazos, migránsok taposta élet. Kérem édesanyámat, ne rohanjon bankba, ne csipkedjen ki kényes tőkealapomból, ebből nekem komoly kellemetlenségem támadna, ne csinálja, amit hét éve a száztízmillióval, hogy szétosztotta az utca járdás oldalának, a maradékból meg kaparós sorsjegyet vett, és aztán szügyig állt a fáraós, tengerkincses, blekdzsekes fémpermetben. Ne vegye meg a kínai boltot, eladóstól, Jing és Jang maradjon. Anyuka, ha valamelyik szemét kérdezné, miért van magánál kétmilliárd-ötszáznyolcvankétmillió-ötszázhuszonhatezer forint, mondja azt, hogy mangalica, emu és bölömbika gazdasági és gasztronómiai élményparkot nyit Ferivel momentán, kinek mi köze. Kamera előtt ájuljon. Mondanám, nyomban fogja a macskakonzerveket meg a bubist, bújjon a kamrába két napra. És ha olyan nagyagancsos látomás száll a kéklő égben, meg ne ijedjen, az csak a Zsolti pegazusa.

Kiemelt kép: Bonifazio Veronese : A gazdag ember és Lázár (részlet)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik