Poszt ITT
Vác, 2018. február 28.
Németh Szilárd, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke sajtótájékoztatót tart a Váci Fegyház és Börtönben, miután látogatást tett az intézményben 2018. február 28-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Így szól a Németh Szilárd-féle Pitagirosz-tétel

Balavány György
Balavány György

2018. 03. 01. 16:02

Az életünk árán is megvédjük a kolbászt és a pacalt. De mit esznek a hazaárulók? Vélemény.
Korábban a témában:

Kultúrák és civilizációk heves összecsapása zajlik, drámaiak az események, a szárazföldi egységeket is bevetette már az a Soros, aki közben már nem is számít, de azért, mint az elmúlt vérzivataros hetekben értesültünk, a gyomrunkon keresztül akarja bekebelezni a magyar-keresztény, európai kultúrát, mindenestől.

Özönlenek a bevándorlók, közkeletű szóval migránsok, akár megannyi sáska; meg kell védeni tőlük az olyan keresztény-magyar értékeinket, mint a sonka, a pacal (füstölt nyúljával), a rántotta, a hurka, a kolbász, a belsőségek, a kolbászt már mondtam, a töltött káposzta, a gulyás, ilyesmi. (Médiaértesülések szerint Lázár János a tejfölös galuskáért rajong, de arról egyelőre nincs hír, hogy a nokedlit támadás érné.)

Debrecen, 2015. október 12.
Debreceni páros kolbász a debreceni Ikon étteremben 2015. október 12-én. A Hungarikum Bizottság október 13-i ülésén dönt a páros kolbász hungarikummá nyilvánításáról.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Debreceni páros kolbász
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Németh Szilárd, a kormánypárt alelnöke (csodálatosan árnyalt karakter) néha kissé diffúz módon nyilatkozik a gasztrokulturális háború állásáról, de ez talán a küzdelem hevének tudható be. Ha a helyzetelemzését jól értem, a városok már elestek, hiszen borzasztóan elszaporodtak a McDonalds éttermek. Gondolom, a McDonalds ebben az összefüggésben gyűjtőnévként funkcionál – az összes nemmagyar, vagy legalábbis nemeurópai kultúrában gyökerező étteremláncot kell érteni alatta.

Azt is mondja ugyanő, ugyanott:

több a giroszos meg a pitás, mint a lacikonyha!

Egyébként, basszus, tényleg.

Megjegyzem, kínai gyorsétkezdéket sose hallottam bántani kormányrészről, talán a két nép ősi és megbonthatatlan barátságára tekintettel, de ez mellékszál.

Budapest, 2017. december 12.
Németh Szilárd István, a Fidesz képviselõje elõterjesztõként szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén az Európai Parlament Soros-terv végrehajtásáról szóló határozatával szemben címû határozati javaslat összevont vitájában 2017. december 12-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Mindenesetre úgy látom, Németh alelnök szerint a politikai nézetek meghatározzák az ember étrendjét, a megfelelő menü összeállítása közéleti-kulturális cselekedet – s mint ilyen, lehet hőstett, vagy gyáva hazaárulás. Kinek-kinek „éthosza” a „daimón”, vagyis jelleme a sorsa, mondták a régi görögök.

Nem is sejtve, hogyan szól majd a Németh-féle Pitagirosz-tétel.

A liberálisok például, mutat rá az alelnök, nem bírják a pacalt. Gyenge hozzá a gyomruk. A keresztény-magyar-jobboldali gyomor nyilván másképpen van teremtve: simán, megalkuvás és mindenféle  ványadt-libsi elrákosodás nélkül megküzd a mindennapi vörös hússal.

Bayer Zsolt, korunk legnagyobb hatású magyar publicistája e témakörben azt is megállapította, hogy

liberális újságíró valószínűleg nem eszik sertéshúst.

Hogyan kell ezt érteni? Hát úgy, nyilván.

Orbán Viktor pörköltet eszik
Fotó: Facebook

Az igaz keresztény, magyareurópai, vagyis NER-pozitív ember tiszteli a Fazekas Sándor nevéhez fűződő „igazodási pontot”; számára olyan a disznó, mint zsidónak a kóser hús, arabnak a halal. A girosz pedig az új tréfli!

Van sertéshúsos girosz? Na ugye!

A libsik, a zsidrákok, a mohamedánok pedig vacak és hervadt salátákat zabálnak, sőt, mint megtudtuk, rovarokat.

Rovarokat!

Utóbbit még kötelezővé is akarják tenni, hát álljon már meg a menet, naugye. Stop Soros! Még akkor is, ha ő már nem számít.

Csak hát volna itt néhány problema.

A sáskaevés, ugye, mint már említettük, Keresztelő Szent Jánosnak is szokása volt, pedig (legalábbis eddig) nem tudtuk, hogy a szentnek köze lenne Soroshoz.

Vagy mégis?

Az mondjuk igaz, hogy K. Sz. János szintén zsidó volt.

Véletlen? Aligha!

Caravaggio: Salome Keresztelő Szent János fejével, 1607-10 k.
Forrás: Wikipedia

És Jézus is az volt, akiről soha nem jegyezték fel, hogy kóseren kívül megevett volna bármi mást, habár azt mondta:

„Nem az teszi tisztátalanná az embert, ami bemegy a száján, hanem ami kijön a szájából… minden, ami bemegy a szájon, a gyomorba jut, és az árnyékszékbe kerül. Ami azonban kijön a szájból, az a szívből származik, és az teszi tisztátalanná az embert. Mert a szívből származnak a gonosz gondolatok, gyilkosságok, házasságtörések, paráznaságok, lopások, hamis tanúskodások és az istenkáromlások… Ezek teszik tisztátalanná az embert.” Mt 15, 11-20.

A helyzet az, hogy a kereszténység, Alelnök Úr, egy közel-keleti, közelebbről nézve zsidó szektaként migrált befelé Európába az első században. A zsidó-keresztények ráadásul nem is igazi menekültek voltak, hanem azért jöttek, hogy

szervezetten és tudatosan átalakítsák a helyi, európai kultúrát, a szokásokat, a kultuszokat, a táplálkozást, a szexuális viselkedést, az oktatást, meg úgy kábé mindent, 1900 évvel Soros előtt.

Ahogy egyébként a keresztény missziók ezt teszik azóta is, a világ számos pontján.

Úgyhogy én már tényleg nem értem, ki itt a Soros, meg a keresztény, meg ki akar mit megőrizni és kitől.

Restaurant Chilling Out Classy Lifestyle Reserved Concept
Fotó: Thinkstock

Az ajtentikus magyar-keresztény ételekről meg szabadjon annyit megjegyeznem, hogy Orbán Viktor személyes kedvence, a töltött káposzta, török kaja. Bizony. A hódoltság alatt terjedt el Európában, szorgos muzulmán kezek nyomán. Nagyon finom és egészséges, ám eredetileg kábé annyira magyar, mint a bogrács, vagy a kolbász – utóbbi szavunkat is a fránya töröknek köszönhetjük, a fene az iszlám nénikéjét neki, a qalbuz-ból ered,

és maga az étel az ókori keleten már ismert volt, egy-két ezer évvel a dicső magyar etnogenezis előtt.

A sonka, na az esetleg, fogjuk rá, nyugati. De sajnos nem mi hoztuk be Európába a nyereg alatt, hanem már javában itt volt ezen a virágzó (multi)kultúrájú kontinensen, mikor ideérkeztünk. A rómaiak készítették nagyjából először, és a leghíresebb változata pont nem a mienk. Ha meg kell védeni, természetesen az életünk árán is megvédjük, csak azt tudnám,  ki a búbánattól. Az újmódi, migránsölelgető, brüsszelita uniós libsi népektől aligha kell: úgy falja a francia a jambon de Bayonne-t, a német a Schwarzwälder Schinken-t, az olasz  a prosciutto di Parma-t (hogy a jamónnak a spanyol sonkatörvényben rögzített változatairól ne is szóljunk), hogy a magyarembernek a nyála csurog.

És csak puszta kíméletből nem említem, Alelnök Úr, hogy a pacal sem őseredeti magyar étel, a Földközi- tenger délkeleti partvidékén például jóval hamarabb volt otthon, mint minálunk.

De ha azt tetszik erre mondani, hogy a paprikás változatok legalább magyar eredetűek, akkor tényleg nagyon, de nagyon fogok röhögni.

Kiemelt kép: Kovács Tamás / MTI 

Balavány György korábbi cikkei
Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A picture taken on October 4, 2016 shows a cameraman walking through the concrete obstacles in the disputed Kosovo-Montenegro border in the village of Cakor, western Kosovo. 
There are no guards in the uninhabited Rugova mountains bordering Montenegro, only sheep on pasture land, but a dispute over defining the borderline could push Kosovo into chaos as the political opposition views the demarcation deal as close to "treason". The tiny Balkan territory, which unilaterally proclaimed independence from Serbia in 2008, last year reached a border demarcation agreement with its western neighbour, but Kosovo's parliament has yet to ratify it.
 / AFP PHOTO / ARMEND NIMANI

Azt sem tudni, hol végződnek Magyarország szomszédai

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.