Belföld

Visszafogta a sorosozást a kormány

Helyi szinten nem elég erős üzenet a „sorosozás”, ezért a választási kampány hátralévő részében visszavesznek belőle a kormánypártok – tudta meg az ATV. A lap forrásai szerint a kormányzati kommunikáció figyelni fog arra, hogy a Fidesz-közeli média jól vizsgázzon, az viszont kérdés, hogy mennyire sikerül majd elzárni a kormánymédiához hasonlóan a hódmezővásárhelyi ellenzéki győzelmet a választóktól.

A Fidesz arra készül, hogy az Elios-fegyvert még bevetheti az ellenzék és a miniszterelnök lesz a célkeresztben, de erre még nem dolgoztak ki meggyőző választ. Azt is tudják, hogy a hódmezővásárhelyi eredmény lendületet adhat az ellenzéknek, azonban a konkrét visszaléptetések bonyolult eljárási folyamatok és nagy a rivalizálás. 

Az ATV felvetéseit igazolni látszik a Magyar Nemzet megfigyelése is. A lap szerint a fideszes sajtóból vasárnap óta szinte eltűnt Soros György neve. Régebbi, a vásárhelyi választás előtti cikkekben, vagy külföldi lapszemlékben megtalálható, de nincs szó Soros-szervezetekről vagy a Stop Soros törvényjavaslatokról és az ellenzéki politikusokat sem nevezik Soros embereinek.

Ugyanígy eltűntek a „migránsok” is a kormánybarát médiából, például az Origo címlapján egyszer sem szerepel, holott néhány napja még naponta több ilyen cikket is lehoztak. Ugyanakkor a „bevándorlás” szó még felbukkan, vagyis teljesen nem fogják elvetni a témát, csak más kifejezéseket fognak használni. Erre utalhat az is, hogy Orbán Viktor az április 8-i választás tétjeként azt nevezte meg, hogy Magyarország bevándorlóországgá válik-e vagy sem.

Kiemelt kép: Europress/AFP PHOTO/ATTILA KISBENEDEK

Ajánlott videó

Olvasói sztorik