Poszt ITT

Szőke kurvás képet posztolt luxusnyaralásáról a vidéki polgármester

Történetek Ficak Róbert polgármesterről, akit hatalmas fölénnyel választottak elöljárónak, miután kiderült, hogy gátlástalan hóhányó, s szenvedélyen szeret lopni, valamint kabinetfőnökéről, Liliom Lajosról, aki azért épült be Ficak pártjába, hogy bosszúból tönkretegye azt. Meg is tett mindent a bukásért, minek köszönhetően Ficak egyre sikeresebb lett. (6. rész)

– Két hét, Maldív-szigetek, elmegyek az asszonnyal, csak találj ki valamit, hogy hol vagyok, amit kihirdethetünk az embereknek. Mondjuk, imádkozom valahol vidéken, vagy elvonultam, hogy megírjam Létváralja következő húsz évének történetét – mondta Ficak polgármester Liliom kabinetfőnöknek, aki azonnal meglátta a nyaralásban rejlő lehetőséget.

Ficak folytatásban

A polgármester regényes története itt követhető nyomon.

Tudta, hogyan vághat oda főnökének. Műdühösen csattant fel, hogy érzékeltesse Ficakkal, micsoda butaságot mondott:

– Szó sem lehet hazudozásról. Mi van, ha valaki meglátja a repülőtéren? Esetleg a szigeten? Most, amikor a lapok tízezer forintot adnak egy leleplező fotóért? Megőrült? Mindenki bele van csavarodva az átláthatóságba, nincs más opció: tudatjuk, hová készül.

Ficak elgondolkodott, kicsit restellkedett, amiért olyan ostobaság jutott az eszébe, mint a kamu eltűnés, mintha szégyellnie kellene, hogy ilyen feszített munka mellett olykor jól akarja érezni magát. Tényleg, mennyivel egyenesebb elmondani, hogy napsütésre van szüksége, nem bírja a havat.

Liliom azonnal sorolta a kommunikációs teendőket:

– A Facebook-oldalán jelentjük be, hogy elutaznak. Fontos, hogy sokan menjenek, a családból vigye még a felesége testvérét, esetleg az anyósát, plusz akit akar. Ez mindennél erősebben mutatja be a család iránti elkötelezettségét, valódi konzervatív politikusként jelenhet meg. Az utazókat naponta megmutatjuk a Facebookon, hogy az emberek pontosan tudják, kivel tölti majd idejét vezetőjük. Persze lesz nyereményjáték is. A nyaralásos képek lájkolói között kisorsolunk egy szoláriumbérletet, ezzel igazolva, hogy a polgármester gondol a szegényekre, akik nem tehetik meg, hogy barnulni induljanak a világ másik végére a tél közepén.

Ficak itta Liliom szavait, meggyőzték a hallottak. Pláne azután, hogy titkára a kockázatokról is értekezett. Nem tartotta kizártnak, hogy rászáll az országos sajtó, elkezdik majd kóstolgatni, hogy miből telik drága nyaralásra, hiszen a fizetéséből nem jön ki ilyen túra, tekintettel arra, hogy mindemellett luxusautóval jár, magániskolában tanulnak a gyermekei, feltűnik Michelin-csillagos éttermekben és borzasztó méretű házat épített magának. De Liliom szerint csak ismételgetni kell, hogy ezek az irigy senkik a családját támadják, mert a politikájával nem tudnak mit kezdeni, hangosan kell kiáltani, hogy vele csináljanak, amit akarnak, égessék el a retorikai máglyán Létváralja főterén, de az anyósát, a feleségét, a gyerekét hagyják ki a mocskos játszmáikból.

– Ennyi biztosan elég? – kérdezte félénken Ficak, mire Liliom magabiztosan bólintott, egyúttal biztosította, hogy a helyi sajtóban elismerő cikkek jelennek majd meg bátorságáról, elvégre valóban gigantikus merészség expedícióra indulni, rendíthetetlen jellemet feltételez, hogy valaki olyan országban mutatkozik, ahol cunami is előfordulhat. Ráadásul az állami média bizton nem számol majd be a méltatlan ellenzéki támadásokról, szóval nincs mitől tartani.

Ha meg nagyon erőlködnek, előveszik Vilovics ellenzéki képviselő ügyét: Liliom kinyomoztatta róla, hogy a hétvégén kéktúrán vett részt a Mátrában, gyalogolt vagy harminc kilométert, mi több, csülkös pacalt evett egy csárdában, napokig támadhatják azzal, hogy számoljon el a péknégéttel. Természetesen közölnek majd képeket is, elvégre Liliom azokat is szerzett, ahogyan folyik a zsír a bajszán, tunkolja a fehér kenyeret, és nem feledik majd el megemlíteni, hogy így urizál a luxusellenzék, miközben Ficak polgármester éppen kockáztat a közösségéért, tapasztalatot szerez, hogy aztán tudását a létváraljai emberek szolgálatába állíthassa.

Ficakék kirepültek hát a Maldív-szigetekre, ahonnan – Liliom útmutatásának megfelelően – sorra posztolták a fotókat az Instagramra, általában a partról, volt koktélos, kókuszdiós, sőt szőke kurvás is. Liliom úgy gondolta, ezzel kiüti a biztosítékot a létváraljaiaknál. Ám már azelőtt tudta, hogy vesztett, mielőtt Ficak visszatért volna az országba. A nyereményjáték sorsolását a vakáció utolsó napján tartották, Gáspár alpolgármester fülig érő szájjal mesélte Liliomnak:

– Óriási a siker, majdnem minden létváraljai neve benne van a kalapban, a nyugdíjasok megkérték az unokákat, hogy tegyék fel őket a Facebookra, hogy megszeretgethessék Ficakot. Polgármesterünk hősként, Kőrösi Csomaként térhet haza a túráról. Mindenki odavan tőle, hihetetlen figura, meglásd, ő lesz egyszer a világ ura.

Liliom nagyot sóhajtott, mielőtt kibökte:

– Már most az. Ők a lájkvilág urai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik