Poszt ITT
Budapest, 2017. november 27.
Kínai delegáció érkezik a Kína-Kelet-Közép-Európa (KKE) csúcstalálkozó gazdasági és kereskedelmi fórumára Budapesten, az Egressy és a Stefánia út kereszteződésénél 2017. november 27-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Három rendőr teperte le a freetőzt kiáltó pesti férfit

Egri Viktor
Egri Viktor

2017. 11. 29. 17:21

Csak nekünk egyforma minden kínai zászló. Vélemény.
Korábban a témában:

Free Tibit!

Free Kingkong!

Free Vaj van!

Még nem merem nevükön nevezni a dolgokat, nehogy a monitor mögül rám vesse magát egy zászlóaljnyi eltévedt rendőr, akihez nem jutott még el a béke beköszöntének utasítása.

Amúgy nekem nem vörös posztó a szememben a kínai zászló. Na de ennyi?!

Vajon megmaradt a Vörös Október Ruhagyár raktárából, vagy tendereztették, és egy visszavonult, minden muletáját (a bika előtt lengetett piros textil) összegyűjtő matador nyert, akit csak „Mészárosnak” becézett a szakma?

Vagy nincs is ennyi rengeteg belőlük, csak motorosrendőrök a konvoj mögött leszerelik, és a delegáció előtt újra kiteszik azokat? Nem, az lehetetlen, kibökné a sötétített üveg mögül a jó szemű kínai miniszterelnök: „Ezeket a zászlókat már láttam valahol!”

Csak nekünk egyforma minden kínai zászló.

Mindenhol kínai lobogót lengetett a szél Budapesten, még a Szabad sajtó (szimbolikusan bedugult) útjára vezető hídon is.

Na de hol a többi zászló? Hiszen tizenhat kormányfő tette tiszteletét fővárosunkban.

A rendőrök mindet levetették, nehogy tibeti legyen, vagy hongkongi, vagy taiwani? Az egyszínű piros maradhat?

Jut eszembe, a Heinekent már betiltották?

Lassan hozzászokunk, hogy egy-egy ígéretes üzleti lehetőség kedvéért hazánk vezetői bármivé elmaszkírozzák magukat. Kazah társaságban feltör belőlük a Csingiz Ajtmatov-kutató, arab sejkek között az olaj, török vendégségben a százötven év kellemes melegsége, azeriek között a baltabarátság, most pedig biztosan arra ébredtek, hogy szélesvásznon látják a világot. „Nézd már meg, drágám, szélesebb a szemem, mint tegnap volt?”

Közben pedig nekünk sem lehet kimondani szavakat, felemelni zászlókat, hogy úgy tűnjék, nem csak a vezetőink, de mi is készen állunk bármire.

Akármiért is. Azt úgyis titkosítják.

Erős és büszke alakváltoztatók vagyunk.

Nem tudom, tényleg megtörtént-e, vagy csak képzeltem azt a férfit, aki a feleségével beszélgetett a körúton. Az asszonynak nem jutott eszébe az olajsütő neve, csak makogott, hogy: „Tudod, amiben a krumplit szoktuk sütni, az, amibe fémkosárban kell beereszteni a forró olajba az ételt.” A férje rávágta, hogy: „Frit…”

Három rendőr teperte le az első szótag után.

Na, akkor szolidaritásból: Freeda, freess freekandó a freegóban!

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - NOVEMBER 29: U.S. President Donald Trump answers questions from the press while departing the White House November 29, 2018 in Washington, DC. Trump answered numerous questions regarding his former attorney Michael Cohen's recent court appearance and testimony before departing. (Photo by Win McNamee/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.