Poszt ITT

Orbán pecsovicsa Őcsényről

Tudják, mi az a pecsovics? Valódi lapszemle helyett mrázolunk.

Annyira tanulságos, ahogy egy vérbeli Orbán-hívő elmagyarázza, ki a felelős azért, hogy a magyar állam által oltalmazottként elismert gyerekek, nők néhány napos megvendégelése miatt büntetlenül kiszúrhatják egy magyar autógumijait, és a kormányfő helyesli az eljárást.

Mráz Ágoston Sámuel a friss Heti Válaszban azzal mentegeti Orbánnak az Őcsény-ügyben tett cinikus nyilatkozatát, hogy bár nem fogadható el semmilyen erőszak, de a valódi felelős az üdültetést szervező Migration Aid, és a nyugat-európai események „érthetővé teszik a félelmeket”.

Mrázra nem hatnak beszélgetőpartnere, Török Gábor ellenérvei, számára természetes, hogy

a politika ősi eszköze az ellenségképgyártás. A német kampányban egymást érték az Orbán-ellenes szólamok. Ma egy felvilágosult berlini köszönés nélkül elfordul azoktól, akik támogatják a magyar kormányfő helyzetelemzését.

És egyébként is a magyar kormány támogatja az üldözött keresztényeket.

Mráz szerint Orbán egyszerűen csak „rendpárti”, a

keresztény ember pedig nem szavairól, hanem tetteiről ismerszik meg.

Mivel igazi Orbán-értő pecsovics, vagyis kormánypárti túllihegő mondja ezt, hagynám (Erdő Péter is hagyta) ezt a keresztényi alapvetést, azt úgyis felülírhatja a vakbuzgó Orbán-hit, inkább a „rendpártiságba” kapaszkodnék.

Orbán migránsozott most is, de valójában a magyar állam által oltalmazottként elismert gyerekek, nők azok a félelmetes menekültek. Őket oltalmazta volna – a tranzitzóna magyaros vendégszeretete után – egy magánember.

Egy valódi „rendpárti” kormányfőnek elsőként kellett volna a törvény teljes szigorával fenyegetnie azokat, akik – persze valóban az általa gerjesztett félelmek miatt – másokat megfélemlítenek. Egy valódi rendpárti kormányfőnek nem mellesleg elsőként kellett volna kiállnia az őcsényi panziós biztonsága és szabad véleménynyilvánítása mellett.

Ugyanis egy jogállamban a nép nem ítélkezhet.

(Kiemelt kép:24.hu/Karancsi Rudolf)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik