Belföld

Panziótulajdonos: Sok őcsényi humánus, csak nem mernek szólni

Interjút adott a Hír Tv-nek Fenyvesi Zoltán, aki őcsényi panziójában üdültetett volna a magyar állam által oltalomba vett menekülteket, ez azonban a településen nagy felháborodást váltott ki. Fenyvesi szerint azonban

az őcsényiek nem olyanok, mint amilyennek a falugyűlésen tűntek,

többen vannak azok, akikben ugyanúgy megvan a humánum, csak nem emelik fel a hangukat, mert nem merik, vagy inkább nem is mennek el a falugyűlésekre.

Fenyvesi azt mondta, hogy nem látta értelmét megkeresni az azóta lemondott polgármestert, Fülöp Jánost, vagy a helyi lelkészt azért, mert ő menekülteket szállásol el a panziójában, ha egyszer ezek a menekültek jogszerűen tartózkodnak az országban.

Én nem tudtam, hogy ilyen óriási a hangulatkeltés.

A panziótulajdonos azt gondolta, hogy lehet beszélni az emberekre, arra nem számított, hogy a propaganda ekkora kárt tett a fejekben. Elmondta azt is, hogy rendszeresen nyaraltattak szegény gyerekeket, így szerinte a panzió profiljába vágott az is, hogy külföldről menekült oltalmazottakat is befogadjanak egy hetes turnusokban. A falu lakói ezzel szemben nem emeltek szót, de nem is tudtak róla.

Kiemelt kép: 24.hu/Karancsi Rudolf

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik