Poszt ITT

Képzeld, lemond Vida Ildikó!

Variációk egy NAV-naiva narratívájára, melynek egy szava sem igaz. Ildikó, fikció!

Álinformációink szerint Vida Ildikó lemondó levelét fogalmazza, immár csak a megfelelő indokot keresi. A NAV elnöke már több változatott elvetett.

A befutó állítólag az a Schmitt Pál lemondására hajazó formula lehet, mely szerint az általa vezetett intézmény „nemzeti” jellegére tekintettel – a mostani helyzetben, amikor személyes ügye inkább megosztja a nemzetet – kötelességének érzi, hogy távozzon hivatala éléről. Az adóhatóság vezetője hivatkozna a magyar-magyar, illetve a magyar-amerikai kapcsolatok fontosságára. Lemondásában kidomborítaná, hogy a személyét ért igaztalan amerikai vádak egyrészt megmételyezik a kétoldalú szövetségesi kapcsolatokat, másrészt azok miatt az adófizetők már nem bíznak az általa vezetett hivatalban.

Vida Ildikó megköszönné a nemzetgazdasági miniszter bizalmát, de semmiképpen nem akarná a kormányra hárítani a politikai felelősséget egy olyan ügyben, amely noha nemtelen és méltatlan, a vasárnapi tüntetések után immár polgári engedetlenséggel, akár az adófizetés megtagadásával is fenyegethet. 

A Hír24 a NAV-elnök állítólagos lemondásának álhírét a nemzeti egyetértés szolgálata jegyében teszi közzé véleményként, és jelzi, hogy nemcsak Magyarország angyali természetű, hanem Vida Ildikó is, aki ugyanúgy eredendően bűntelen, mint Gábriel arkangyal. A szerző – NAVRA FELiCIÁN – büntetőjogi felelőssége és az adóhatóságtól való félelme tudatában újra nyomatékosan felhívja az olvasó figyelmét arra, hogy a NAV-elnök lemondása kizárólag a képzelet műve.

 


Fotó: MTI / Soós Lajos

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik