Poszt ITT

Netadó: a hazugságok állatorvosi lova

A netadó időzítése, kezelésének módja, az érvekre adott (vagy nem adott) válaszok soha nem látott számú ember számára tette nyilvánvalóvá – és ami a legfontosabb tarthatatlanná – Magyarország jelenlegi politikai alappilléreit, azt, hogy az elmúlt 4 (8,25?) év orbáni politikai hitvallása üres, cinikus lózung volt.

Kezdjük a Fidesz nevével

fiatal – Orbán a maga 51 évével nem nevezhető idős politikusnak, de a netadó bevezetésének epicentrumában levő Facebook-generáció tökönrúgásával fényesen bizonyította, hogy lélekben (példaképe) Horthy Miklós kortársa

demokraták – demokraták meghallgatják mások véleményét, és alkalomadtán figyelembe veszik azt. A vasárnapi tüntetésre adott gyors reakció, miszerint tojnak a tüntetők kérésére, és még csak nem is tárgyalnak velük (és mellesleg senki mással, akit érint) mutatja, hogy a szó csak üres díszlet

Folytassuk a Nemzeti együttműködés rendszerének hármas jelszavával

Béke – miféle béke az hogy szöges bakanccsal beletaposunk váratlanul több millió ember magánszférájába?

Szabadság – miféle szabadság az, hogy egy adó korlátoz egy olyan szabadságot, ami néhány Észak-Korea típusú hardcore diktatúrát leszámítva mindenütt megadatik?

Egyetértés – miféle egyetértés az, ahol a szakma minden szereplőjének véleményét szigorúan figyelmen kívül hagyták

Akkor nézzük a rezsicsökkentéskor szokásos fordulatokat

Az adót nem háríthatják át a szolgáltatók – Ezt a bankadónál lehet, hogy valaki bevette, de akinek 2700 forintos D**i előfizetés van és az internetforgalma után a cégnek 16 ezer forintot kell fizetni (vagy a módosítást követően csak 5000 forintot, mert a bétéjére kötötte), ki hiszi el, hogy havi 2300 forintot be fog fizetni a cég az államkasszába, hogy az intertetszolgáltatás magasztos célját megvalósíthassa Magyarországon

Mindeközben a többi csontváz…

Európa – szimbolikus jelentőségű, hogy a magát a berlini fal lebontásának katalizátoraként beállító Orbán fényképét Putyin arcával együtt emelték a magasba, a tüntetők EU-s zászlókat lengettek, és egyet szimbolikusan a Fidesz-székházra is kitűztek. És az is szívszorító volt, hogy a tömeg rendszeresen skandálta a „ruszkik haza” szlogent – miközben biztos, hogy nem a mindenki által szívesen látott orosz turistákra gondoltak.

Magyarország jobban teljesít – a tüntetők szerint a korrupcióban. A netadóval egy időben eszkalálódó kitiltási botrány összekapcsolódott azzal, hogy az adót olyan hivatalnokok szedik be, akiket legfőbb katonai szövetségesünk már nem engedne be országába.

Közmédia – évi 90 milliárd közpénzből csak az látszik, hogy miközben az internet felrobbant a tüntetés élő közvetítése miatt, addig a királyi tévé Este című műsorában arra tettek kísérletet, hogy a tüntetést, mint egy szocialista, Együtt-PM-es provokációt állítsanak be, miközben mindenki látja (legutóbb a főpolgármester-választáson), hogy a jelenlegi ellenzék csak arra képes, hogy hatékonyan hülyét csináljon magából. A lánchídi tömeg helyett csak a vasárnapi székházdobálás képei és Demszki Gábor tüntetésen való mutogatása fért bele, illetve Gulyás Balázs MSZP-s múltjának feszegetése.

Partnerségi megállapodások – a nagy csinadrattával bejelentett partnerségi megállapodások például a Magyar Telekommal látványosan le lettek sajnálva.

A király meztelen. Ez már látszik mindenhonnan. Nem akarnak meztelen királyt, nem akarnak királyt. Azt akarják, hogy hagyja őket békén a király, és addig nem hagyják békén a királyt, amíg az békén nem hagyja őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik