Belföld

Marad a netadó

A rezsibiztos az ATV reggeli műsorában védte a kormány tervezetét, amely ellen vasárnap és kedden is ezrek tüntettek.

A kormány nem vonja vissza a netadót – jelentette ki határozottan Németh Szilárd az ATV reggeli műsorában.

A Fidesz országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az inetrnetadó kimondottan előnyös lesz az állampolgároknak. Ez egy új lehetőség az internethasználat fejlesztésére – tette hozzá, majd elmondta, amit a kormánypárti politikusok ilyenkor szoktak: az adót pedig nem a felhasználók, hanem a szolgáltatók fizetik majd.

Agresszív balhékat szerveztek

Németh Szilárd az M1 reggeli műsorába is ellátogatott, ahol elmondta: nyilvánossá tenné az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának keddi, a vasárnap esti internetadó elleni tüntetés ügyében tartott zárt ülésének jegyzőkönyvét, “vagy legalább azokat a részeket, amelyek mindenki számára egyértelművé teszik a történteket”.

A bizottság fideszes alelnöke kitért arra, hogy a sajtóban több név megjelent már, és egyértelművé vált, hogy „ezek a fiúk nem ma kezdték a pályát, igazi politikai aktivisták”. Hozzátette: még azt is tudni, hogy az MSZP, az Együtt-PM, korábban az LMP alkalmazta őket, hogy szervezzék meg a tüntetéseket, illetve az „agresszív balhékat”.

A fideszes képviselő kiemelte, az akció megszervezésével “megbízott” politikai aktivistáknak óriási a felelőssége abban, hogy nem voltak ott végig azokkal, akiket kivittek azt utcára.

“A hat letartóztatott egyértelműen köthető előző tüntetések szervezéséhez, lebonyolításához”, és az is egyértelmű, hogy a ők a “liberális baloldalhoz köthető személyek”  – mondta a képviselő, aki szerint a megmozdulás szervezői “elengedték a tüntetők kezét”, elmenekültek a felelősség elől.

 Kedden tízezrek tiltakoztak az internetadó bevezetése ellen. A Hír24 riporterei a helyszínről közvetítettek, élő tudósításunkat itt olvashatják újra, képes-videós összefogalónkat pedig itt nézhetik meg. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik