Poszt ITT

Csak a halott indián – egy kormányfő halálára

Giulio Andreotti halála kapcsán a magyar közállapotokról is értekezik az Alternatív Magyarországért.

94 éves korában, római otthonában elhunyt Giulio Andreotti, az olasz Kereszténydemokrata Párt egykori politikusa, többszörös olasz kormányfő. Perbe fogták maffiavádak miatt – másodfokon el is ítélték, 24 évet kapott –, ám végül felmentették.

A miniszterelnökök vagy szépen beszélnek, vagy kirohannak. Esetleg meghalnak, olyankor pedig már vagy jót, vagy semmit – emlékeztetett az Alternatív Magyarországért. A többszörösen visszaeső miniszterelnökök megítélése az átlagosnál is nehézkesebb, mert bűncselekmény híján vagy felmentik őket, vagy sem, de ez mindegy is, mert ők mindig egy rendszert képviselnek, amelyről saját népük ítélkezik.

Ilyenkor indul be az ország kiárusítóinak földerítése és a nagy népi igazságtevés. A konzervatív támadja a szocialistákat, vagy éppen fordítva, mert a miniszterelnökök mindig olyankor szebbek, okosabbak, tisztességesebbek, amikor már nem miniszterelnökök. A nép kegyetlen. Egy-egy választás után olyan sok embert vádol korrupciógyanús és etikátlan ügyletekkel, hogy annyi zárka nincs is. Így aztán a magánbűnök és közerkölcsök összemosódása miatt egész garnitúrák cserélődnek le.

Az AlMa szerint nem sikkadhat el az a tény, hogy a miniszterelnökök (is) a majomtól származnak. Ezért utánozzák egymást, és ezért hasonlít sokkal jobban egy magyar politikus egy olaszra, mint egy magyar választóra. A gyanútlan választót – aki szintén a majomtól származik – ez gyakran megtéveszti. Az Alternatív Magyarországért szerint ez már olyannyira komikus, hogy az alakuló mozgalom fel is veszi a kapcsolatot az olasz 5 Csillag Mozgalom (M5S) vezetőjével, Beppe Grillóval, mivel ő szakértő.

„Ha észreveszed, hogy döglött lovon lovagolsz, szállj le róla” – idézte az AlMa Orbán Viktort, emlékeztetve a kormányfőt arra, milyen igaza volt, amikor azt mondta, a bizalom „gyalogosan érkezik, és lóháton vágtat el”.

Az AlMa egyelőre nem akar a nyilvánosság elé állni, de ígérete szerint véleményét továbbra is rendszeresen megosztja az FN24 olvasóival.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik