Poszt ITT

Reszkethet Orbán, Bajnai

alma (alma)
alma (alma)

Alakulóban az AlMa (Alternatív Magyarországért). Információink szerint egy néppárt típusú szerveződés körvonalazódik.

A párt – alapítói szándéka szerint – teljes ideológiamentességet hirdetne, mivel elsősorban azokra számítana, akiknek sem a Fidesz, sem a jelenlegi ellenzék nem vonzó. Az AlMa (konzervatív, liberális, szociáldemokrata, ökológiai) programjában nem hirdetne semmit, ami érdekek, ideológiák alapján osztja meg a magyar társadalmat.

Az alapítók ugyanis azt állítják, nem lehet a közjóért dolgozni, ha az emberek párthovatartozás alapján különböztetik meg magukat. Az AlMa alapvetése, hogy ugyanolyan hazugság, ha a kormány a kudarcokat sikernek, az ellenzék pedig a sikert csődnek próbálja beállítani. A Fidesz és ellenzéke valójában mindent megtesz az ország lejáratásáért azzal, hogy gyűlölettel kampányol a gyűlöletkampány ellen – tudatta lapunkkal az AlMa.

A leendő tömörülés csak azokra számítana, akiket a közvélemény-kutatások jelenleg „csalódottakként, bizonytalanokként” említ. Az Alternatív Magyarországért körül bábáskodók úgy vélik, amit jelenleg a magyar parlamenti pártok képviselnek az valójában és sommásan: „almás”, mert valójában mindegyik egy pártnak álcázott vallási közösség.

A formálódó szervezet megálmodói szerint egyelőre nincs semmilyen ésszerű magyarázat arra, hogy egy valódi baloldali az MSZP-t, illetve egy igazi konzervatív a Fideszt támogassa. Az AlMa választható alternatívát akar kínálni a változást akaró polgároknak, éppen ezért senkivel sem lépne koalícióra, és 2014-ben nem is erőltetné a győzelmet.

A leendő párt egyik legfurcsább, legárulkodóbb alaptézise az lenne, hogy senki sem lehetne az AlMa képviselője, aki az akar lenni. A szabály hátterében – lapunk információi szerint az áll, hogy – az alakuló párt körül olyan szakemberek álltak össze, akik mindannyian letettek már valamit az asztalra, sikeresek saját szakmájukban, nekik nem vonzó a jelenlegi – mint fogalmaztak – kontraszelektált T. Ház.

Az AlMa egyelőre nem akar a nyilvánosság elé állni, de ígérete szerint szakértői véleményét rendszeresen megosztja az FN24 olvasóival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik