Poszt ITT

Az agyunk ágyékában [vízióblog]

Ha a Gyanú árnyékában című műsor nem bukik meg, tényleg nagy a baj. Meg kell buknia, mert hetvenkilencedik alkalommal akarja a szánkba tolni a tényt: az élet szar. Pedig nem feltétlenül az. Ha viszont mégis az, és mindenáron beszélni akarunk róla, akkor legyünk kedvesek kimondani.

„A sorozat hősei hétköznapi emberek. Köztünk élnek, szomszédaink, ismerőseink lehetnének. Olyanok, mint mi: békés életre, szerető családra, kiszámítható jövőre vágynak” – szól a „produkció” beharangozója.

Két kérdésünk van: a szomszédunknak ki a szomszédja? Igen, mi vagyunk. Nem „olyanok”, mint mi. Mi vagyunk. Magyarán szólva jól meg vagyunk gyanúsítva. Ránk vetül az a fránya árnyék. A mi életünk is szar, terhelve van ezzel, meg azzal, mondja nekünk a csatorna. Egy minimum 16-os karikával ellátandó (ehelyett 12-es a karika este 7-kor), végletesen butító, hisztérikus 43 (!) percben volt részünk a bemutatkozó részben.

Békés életről beszélnek: vajon békés vacsorát eredményez, ha egy nő ordítozik a tévében a férjének, miközben utóbbi lek…ázza őt?


A szereplők néha olyanok, mintha a Mónika-showból jöttek volna, bizonyára a csatornának megvoltak még a telefonszámok a beszélgetős műsor castingjairól. Az első epizód szerint egy háromgyerekes családban kiderül, a legkisebb kislány nem a szülők gyermeke. Az első 20 percben az apa még azt hitte, más férfitól született a kis Hanna, de aztán kiderült, elcserélték. Melyik eshetőség a valószínűbb? Ugye-ugye. Sikerült viszonylagos happy enddel zárni a sztorit abban az országban, ahol minden második házasság válással végződik (tudniillik nem csalt meg senki senkit). Ha lúd, legyen kövér (este tíz után, ha kérthetjük), még ha elő is fordul néha napján ez a kórházi baki.

Hétfőn, az első adás előtt Erős Antónia vezette az esti Híradót. Egy szóval sem említette meg az új műsort a hírek végén. Ezt annak tudjuk be, hogy még ő is szégyelli azt, esetleg annak, hogy megzavarta, amint a rövid időjárás-jelentésben azt láthatta a képernyőn, hogy Budapesten 31, Zalaegerszegen 28 fok lesz, de az ország többi részén 12-17 (tényleg).

Jó lenne azt hinni és tudni, hogy hétfő este sokan használták a távkapcsolót. Ha ez lesz az új „feketeleves”, adjuk oda a kutyának.

Van más javaslatunk, ha a csatorna mindenáron mozgolódna, és az intellektuális tartalmat nyújtó műsorok megszüntetésén (ITT) túl is mozgolódni szeretne: lépjen ki Magdi anyus a zuhany alól (mutassanak annyit, amennyit csak akarnak), és Vili bácsi mesélje el mit álmodott. Nem ciki, csak egyszer kell megcsinálni, egy hét múlva nem emlékszik senki rá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik